Times of Suriname

Rabobank gaat negatieve rente rekenen voor klanten met meer dan 2,5 ton

-

AMSTERDAM - Ook Rabobank gaat een negatieve rente rekenen op de betaal-, spaaren beleggersr­ekeningen. Vanaf 1 januari 2021 rekent de bank een rente van -0,5 procent voor zowel particulie­re als zakelijke klanten die meer dan 250 duizend euro op hun rekening hebben staan. Dat meldde Rabobank gisteren. De negatieve rente geldt dan voor al het tegoed boven de 250 duizend euro en wordt berekend per rekening. Particulie­ren die bij Rabobank minder dan 250 duizend euro op hun rekening hebben staan, krijgen over het geld op hun spaar- en beleggersr­ekeningen 0,01 procent rente. Op betaalreke­ningen blijft de rente 0 procent. Ook klanten die meerdere rekeningen hebben bij Rabobank en daarmee opgeteld meer dan 250 duizend euro op de bank hebben staan, hoeven geen negatieve rente te betalen als ze per rekening onder dat bedrag blijven.

Al met al worden weinig klanten door de maatregel geraakt. De bank meldt dat 98,7 procent van alle particulie­re en zakelijke klanten onder de grens voor de negatieve rente blijft. Rabobank kan alleen niet beloven dat de drempel voor de negatieve rente in de toekomst niet verder naar beneden gaat.

ABN AMRO kondigde vorig jaar als eerste van de grootbanke­n aan de rente op spaartegoe­den tot 2,5 miljoen euro terug te brengen tot 0 procent, en daarboven rente te rekenen. De andere banken volgden dat voorbeeld, waarbij de hoogte van het bedrag vanaf wanneer geen of negatieve rente geldt, per bank varieert.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname