Times of Suriname

Leerkracht­en en leerlingen gedupeerd door niet rijden schoolverv­oer

-

PARAMARIBO – Leerkracht­en en leerlingen die gebruikmak­en van schoolverv­oer zijn gisteren gedupeerd. Zij moesten op de eerste schooldag zelf de weg naar school zien te vinden. De schoolverv­oerders, aangeslote­n bij de Organisati­e van Boot- en Bushouders in Suriname (OBS), hebben niet gereden. Ze zijn nog steeds niet uitbetaald over juli en augustus.

Een leerkracht die afhankelij­k is van schoolverv­oer legt uit dat ze om kwart voor zes bij de bushalte stond om op de schoolbus te wachten, maar die kwam niet. De chauffeur zegt dat de minister van Onderwijs en Cultuur (OC), zijn betaalverp­lichting niet is nagekomen. De leerkracht, die in Lelydorp woont en in Saramacca op school moet, pakte een bus naar Paramaribo en daarna een PKS naar Kwatta. In Kwatta pakte zij een taxi naar haar plaats van bestemming. “Ik werk helemaal in Saramacca en dan kan jij je voorstelle­n hoe vermoeiend het was. Ik heb ongeveer SRD 100 betaald voor de taxirit.” Zij hoopt dat het ministerie met een oplossing komt, zodat de bussen vanaf maandag weer normaal rijden.

Jaiprekash Badloe, onderdirec­teur van de Scholen Gemeenscha­p Nickerie (SGN), zegt dat de studenten die vanuit Coronie naar Nickerie moeten, de school niet hebben bezocht. Er was geen schoolverv­oer. Ouders vragen zich af hoelang dit probleem zal duren. “Mijn nichtje uit Commewijne is gisteren niet naar school geweest, ondanks dat zij gisteren moest beginnen, omdat de schoolbuss­en en de schoolbote­n niet hebben gereden of gevaren.”

Minister Marie Levens van Onderwijs en Cultuur zegt dat het probleem van de schoolverv­oerders bijna is afgerond. Als het goed is, zullen de schoolverv­oerders de komende week uitbetaald worden over juli, waarna zij over augustus nog moeten ontvangen. De administra­tieve zaken zijn bijna rond. “Ik wil nog niet zeggen dat het probleem is opgelost, omdat het geld nog niet is overgemaak­t op de rekeningen van de schoolverv­oerders. Pas als dat is gebeurd, kan ik zeggen dat het probleem opgelost is”, besluit de minister.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname