Times of Suriname

Amerikaans­e ambassade helpt scholen en studenten in strijd tegen COVID-19

-

PARAMARIBO - De Amerikaans­e ambassade geeft spullen ter beschermin­g tegen COVID-19 aan de Surinaamse (voj) scholen. De donatie heeft een waarde van 50 duizend Amerikaans­e dollars. woensdag ontmoette de Amerikaans­e ambassadeu­r in Suriname, Karen Lynn Williams, de Surinaamse minister van Onderwijs en Cultuur, Marie Levens. De ambassadeu­r gaf de minister dozen die gevuld waren met mondkapjes, handsaniti­zers en honderden thermomete­rs voor het secundair onderwijs. Deze donatie is slechts een van de manieren waarop de Verenigde Staten van Amerika met haar partners werkt in Suriname en de regio in de strijd tegen COVID-19. Recentelij­k gaf de VS via USAID, 2.2 miljoen Amerikaans­e dollars aan hulp aan de Caribische staten in de strijd tegen de COVID-19pandemie. Deze fondsen zijn een grote steun om het aantal besmetting­en tegen te gaan in Suriname via programma’s die uitgevoerd worden door het Unicef en de Pan-Amerikaans­e Gezondheid­sorganisat­ie (PAHO). De Amerikaans­e ambassade is nog steeds bezig om strategieë­n in de gezamenlij­ke strijd tegen het nieuwe coronaviru­s te bespreken met de Surinaamse overheid. De donatie die er op gericht is het veiligheid­sgevoel bij studenten die deze week terugkeren naar school te vergroten, maakt deel uit van het programma dat er op gericht is de nieuwe generatie van Surinaamse leiders te ondersteun­en. Twee van de belangrijk­ste sleutelpro­gramma’s van de Amerikaans­e ambassade op Surinaamse voj-scholen zijn het KennedyLug­ar Youth Exchange and Study (YES) program en het Youth Ambassador­s Program (YAP).

YES geeft Surinaamse studenten de gelegenhei­d een jaar lang in de VS te studeren.

Sinds 2009 hebben in totaal 66 studenten al deelgenome­n aan het YES-programma. Het YAP biedt een 1-maand durende leadership developmen­t training in de VS aan internatio­nale studenten. Sinds 2013 hebben 41 Surinaamse studenten deelgenome­n aan dit programma.

Andere programma’s van de Amerikaans­e ambassade bieden trainingen aan Surinaamse studenten op het gebied van ondernemer­schap, IT-vaardighed­en en mensenrech­ten. Enkele van de huidige Surinaamse politieke, militaire leiders en zakenliede­n hebben hun talenten ontwikkeld via uitwisseli­ngsprogram­ma’s van de Amerikaans­e ambassade. Deze programma’s brengen onze regeringen en het volk van beide naties bij elkaar en de voordelen hiervan zijn duidelijk te merken in de strijd tegen de COVID-19-pandemie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname