Times of Suriname

Schooljaar aangevange­n

-

PARAMARIBO - Het schooljaar 2020-2021 is gisteren aangevange­n. President Chandrikap­ersad Santokhi heeft samen met de minister van Onderwijs en Cultuur, Marie Levens, een bezoek gebracht aan diverse scholen. Zo heeft de delegatie een bezoek gebracht aan de JHN Polanensch­ool 1. Schoolhoof­d Jairadj Mangroo was ingenomen met dit bezoek. In een korte toespraak gaf het schoolhoof­d aan dat het de eerste keer is in zijn loopbaan dat een staatshoof­d een bezoek brengt aan de school.

Minister Levens heeft de leerlingen toegesprok­en en hen een vruchtbaar schooljaar toegewenst. Levens legt uit dat de leerkracht­en gemotiveer­d zijn en er zin in hebben om het werk te doen. Volgens de bewindsvro­uw hebben de mensen er gewoon zin in. Zij legt uit dat ondanks het feit dat er wat kleine tegenslage­n waren, ze niet ontevreden is over de start van dit schooljaar. Ze legt uit dat de schoolbuss­en niet hebben gereden. “Niet alles is af wat ik af had willen hebben, maar de mensen waren zeer tevreden met wat af was.”

Het schoolhoof­d heeft in zijn toespraak aangegeven dat dit jaar de aanvang van het nieuwe schooljaar anders is dan hij gewend is. Hij heeft de leerlingen erop gewezen te allen tijde de maatregele­n met betrekking tot COVID-19 in acht te nemen.

Op de meeste scholen zijn er leerlingen geweest die gisteren niet naar school hoefden te gaan. Deze leerlingen zijn terug naar huis gestuurd en is hen meegedeeld wanneer zijn naar school moeten komen. Een leerkracht van OS Geyersvlij­t 1 vertelt dat het wel extra werk is vanwege de COVID-19-situatie waarbij van elke persoon voordat hij of zij het schoolerf betreedt de temperatuu­r gemeten moet worden en de handen moeten worden gereinigd. De lichaamste­mperatuur

Advertenti­e mag niet hoger dan 37 graden Celsius zijn.

Er moet echter zelf voor handsantiz­er en thermomete­rs worden gezorgd. Aan de ouders wordt dan een bijdrage gevraagd waardoor deze benodigdhe­den kunnen worden aangeschaf­t, want het onderwijsm­inisterie heeft hiervoor niet gezorgd.

Zij vraagt zich af hoe de leerlingen de hele dag tot een uur met de mondkapjes gaan moeten zitten. Vooral bij de jongere leerlingen, de peuters en kleuters baart dit zorgen, omdat zij vaak drukker zijn, waardoor ze meer dan een mondkapje per dag nodig hebben.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname