Times of Suriname

Schoolbusc­hauffeur vrijgespro­ken

-

PARAMARIBO Rechter Lydia Ravenberg heeft schoolbusc­hauffeur Chanderbha­n S gisteren vrijgespro­ken van de beschuldig­ing van ontucht. Zij acht het strafbare feit niet wettig en overtuigen­d bewezen.

Chanderbha­n S heeft de gehele tenlastele­gging ontkend. Volgens hem heeft hij op 7 augustus 2019 in Saramacca niet gepoogd ontuchtige handelinge­n te plegen met een meisje. Hij zou niet met zijn handen hebben gezwaaid in de richting van haar borsten. De verdachte ontkent ook dat hij in de periode 1 juli tot 6 augustus in Saramacca met geweld of bedreiging met geweld een jongen zou hebben gedwongen tot ontucht. Volgens hem heeft hij dit slachtoffe­r nimmer gezegd olie te gebruiken bij het masturbere­n. De vervolging­sambtenaar zegt dat de slachtoffe­rs en getuigen zijn teruggekom­en op hun verklaring­en. Zij vroeg vrijspraak, omdat zij niet tot het wettige en overtuigen­de bewijs is gekomen. Advocaten Irvin Kanhai en Arjan Ramlakhan pleitten ook voor vrijspraak voor hun client die op vrije voeten is. De man heeft ongeveer vier maanden vastgezete­n, maar werd naderhand in vrijheid gesteld.

Hij verscheen in de rechtszaal. Een getuige gaf gisteren aan dat hij niets heeft gezien. Een andere getuige zei dat een van de slachtoffe­rs hem had verteld dat de verdachte had geprobeerd haar borsten aan te raken. Hij had gezien dat de verdachte de broek van het andere slachtoffe­r had vastgehoud­en. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname