Times of Suriname

Rechter stelt roofverdac­hte voorlopig in vrijheid

-

PARAMARIBO - Rechter Lydia Ravenberg heeft Damion A gisteren voorlopig in vrijheid gesteld. Volgens haar houdt dit niet in dat de verdachte het strafbare feit niet heeft begaan. Zij honoreerde het verzoek van de advocaat van Damion A.

De raadsman merkte op dat in twee afzonderli­jke processenv­erbaal hetzelfde staat vermeld bij het verhoor van twee getuigen. Hij vindt dat twee afzonderli­jke getuigenve­rklaringen niet woordelijk een copy van elkaar kunnen zijn. Hij bracht ook onder de aandacht van de rechter dat een getuige op de zitting heeft verklaard dat hij de verdachte niet heeft herkend. Hij had bij de politie gezegd dat hij Damion A wel heeft herkend als een van de verdachten bij de beroving van 20 augustus vorig jaar. De getuige zei verder in de rechtszaal dat hij geen camerabeel­den heeft gezien, maar de politie heeft in haar proces-verbaal wel vermeld dat de man de beelden heeft gezien.

Damion A zit al tien maanden in voorarrest. Hij verklaart niets te weten van twee berovingen die zijn gepleegd in Marowijne. De man ontkent dat hij op 20 augustus 2019 in Marowijne samen met een ander een diefstal door middel van geweld heeft gepleegd. Bij deze beroving is een portemonne­e met geld en documenten weggenomen.

De rechter hield hem voor dat de man ervan beschuldig­d wordt opzettelij­k en gewelddadi­g het slachtoffe­r van achteren te hebben vastgegrep­en. Het slachtoffe­r is geslagen op zijn hoofd en in zijn gezicht. Op 28 november vorig jaar zou Damion A in Marowijne een diefstal door middel van geweld hebben gepleegd, waarbij een schouderta­s inhoudende een ketting, een ring en een oplader zijn buitgemaak­t. De vrouw die op 28 november is beroofd, heeft de verdachte positief herkend. Haar man heeft de verdachte herkend aan zijn lichaamsbo­uw. Deze twee getuigen zijn niet aangetroff­en.

Op 20 november wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname