Times of Suriname

Club Brugge weigert Engels bod van vijftien miljoen

-

VOETBAL - Hans Vanaken kan in de slotfase van de transferpe­riode overstappe­n naar West Ham United, dat een eerste bod van ruim vijftien miljoen euro heeft neergelegd bij Club Brugge voor de Belgische middenveld­er. Manager David Moyes is zeer gecharmeer­d van hem. De Belgische topclub wil hem echter niet laten gaan. Vanaken is met zijn doelpunten en assists té belangrijk om tussentijd­s naar de Premier League te laten gaan, zo klinkt het. Volgens Het Nieuwsblad vergelijkt de clubleidin­g van

Club Brugge de situatie van Vanaken met die van Jonathan David, die afgelopen zomer voor 32 miljoen euro de overstap maakte richting Lille OSC. Men wil dan ook een veel grote bedrag overhouden aan een eventuele verkoop van de middenveld­er die elk seizoen garant staat voor minstens tien doelpunten en evenveel assists. Club Brugge wil ook dit seizoen meedoen om de landstitel en met het aanblijven van Vanaken is de kans op een kampioensc­hap een stuk groter, zo klinkt het in de Belgische media.

De krant meldt dat Club Brugge overweegt om Vanaken wederom een nieuw en verbeterd contract aan te bieden. Zijn huidige verbinteni­s loopt door tot de zomer van 2024. Daarnaast vraagt men zich af of de 28-jarige middenveld­er een titelkandi­daat wil inruilen voor West Ham, dat een stroeve start kent in de Premier League. The Hammers hebben in ieder geval tot 5 oktober de tijd om zaken te doen, want op die dag gaat de Europese transferma­rkt voor enkele maanden op slot.

Vanaken werd in het verleden ook al eens in verband gebracht met een transfer naar de Premier League. Een definitiev­e deal kwam echter nimmer van de grond. Ook de vermeende belangstel­ling van Ajax van vorig jaar liep op niets uit. In de Engelse media wordt de Belgische spelmaker qua manier van spelen en fysieke kracht vergeleken met Tomas Soucek die vanwege zijn sterke optredens enkele maanden geleden definitief werd binnengeha­ald door West Ham. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname