Times of Suriname

Atlético Madrid verspeelt punten

-

VOETBAL - Atlético Madrid heeft het eerste puntenverl­ies van het LaLiga-seizoen geleden. De ploeg van Diego Simeone kwam woensdagav­ond bij promovendu­s Huesca niet verder dan een doelpuntlo­os gelijkspel: 0-0. Luis Suárez mocht in El Alcoraz voor het eerst aan de aftrap verschijne­n, maar na zijn dubbelslag en assist in zijn debuut tegen Granada kon hij dit keer niet het verschil maken.

Drie dagen na de 6-1 zege op Granada werd wellicht opnieuw een spektakels­tuk van Atlético verwacht, maar dat viel bijzonder tegen. Het team van Simeone kwam bedeesd over, liet zich aanvallend amper gelden en had praktisch geen uitzicht op een doelpunt. De twee grootste kansen van de eerste helft waren voor Huesca, of beter gezegd Mikel Rico. Een goed schot van de middenveld­er werd tijdig geblokt door de middenveld­er en vlak voor de pauze schoot hij het leer ongecontro­leerd over het doel van Jan Oblak.

Suárez en Joao Félix kwamen er in de eerste helft, mede dankzij de inspanning­en van Huesca, amper aan te pas. Toch was Atlético vlak na de pauze dicht bij een doelpunt toen Marcos Llorente, na een goede actie van Joao Félix, de bal via Andrés Fernández op de lat mikte. De ploeg van Simeone kreeg meer grip op de wedstrijd en was na een uur spelen dicht bij de 0-1. Suárez omspeelde Fernández en leek te gaan scoren, maar de doelman reageerde goed en kon met zijn hand alsnog een doelpunt voorkomen. Voor Suárez zat het duel er na een uur spelen op: de Uruguayaan werd vervangen door Diego Costa. De beste kansen van los Colchonero­s waren echter niet voor de Spaanse Braziliaan. Een kopbal van Felipe Monteiro ging over en Fernández redde tot driemaal toe op pogingen van Joao Félix, waardoor het duel in Huesca doelpuntlo­os eindigde. (AD)

??  ?? Joao Félix van Atlético Madrid probeert langs spelers van Huesca te gaan. (Foto: ESPN)