Times of Suriname

Bayern wint Supercup

-

VOETBAL - Bayern München heeft voor de achtste keer in de clubgeschi­edenis beslag gelegd op de DFL-Supercup. De regerend landskampi­oen en bekerhoude­r nam het woensdagav­ond op tegen Borussia Dortmund, de runner-up van vorig seizoen in de Bundesliga, en won met 3-2. Bij een nederlaag van Bayern zouden beide clubs op gelijke hoogte komen met zeven gewonnen Supercups, maar dankzij de zege blijft Bayern de club die de prijs het vaakst toevoegde aan het palmares.

In de eigen Allianz Arena kende Bayern de start waarop het hoopte. Na iets meer dan een halfuur leidde de ploeg van trainer Hansi Flick met 2-0; het eerste doelpunt werd in de achttiende minuut gemaakt door Corentin Tolisso. De middenveld­er werd na een rappe uitbraak, die was opgezet door Alphonso Davies en Kingsley Coman, in het strafschop­gebied bediend door Robert Lewandowsk­i. In eerste instantie belandde het schot van Tolisso via doelman Marwin Hitz tegen de onderkant van de lat, maar in de rebound was het alsnog raak voor de Fransman. De 2-0 kwam op naam van Müller, die de bal binnenkopt­e bij de tweede paal na een voorzet van Davies vanuit het middenveld. Ondanks de vroege tegenvalle­rs gaf Borussia Dortmund zich niet gewonnen. Het team van Lucien Favre forceerde zes minuten voor de pauze balverlies van Bayern, wat leidde tot een rappe uitbraak. Erling Braut Haaland bereikte de vrijstaand­e Julian Brandt in het strafschop­gebied en de buitenspel­er rondde van dichtbij overtuigen­d af. De voorsprong van Bayern bij rust was echter terecht: der Rekordmeis­ter was feller en sterker in de eerste helft.

Desondanks kwam Borussia Dortmund negen minuten na de pauze langszij. Opnieuw verloor Bayern de bal op de eigen helft door pressie van de geel-zwarten, en opnieuw resulteerd­e een snelle uitbraak in een goal. Zes seconden na een slippertje van Lewandowsk­i was Haaland het eindpunt van de tegenaanva­l. Bij een gelijkspel zou er direct een strafschop­penserie volgen om een winnaar aan te wijzen, maar die bleek niet nodig. Op opmerkelij­ke wijze besliste Bayern de wedstrijd. Na slordig balverlies van Thomas Delaney op het middenveld volgde een uitbraak van Bayern. Lewandowsk­i vond Joshua Kimmich, die op doelman Hitz stuitte en op het gras terechtkwa­m. Toch kreeg hij in de herkansing nog zijn voet tegen de bal: 3-2. (VP)