Times of Suriname

Feyenoord lijkt af te haken

-

VOETBAL - Paulos Abraham lijkt niet naar Feyenoord te verhuizen. De Zweedse krant Aftonblade­t meldde donderdag dat zijn werkgever AIK Solna minimaal 3,5 miljoen euro vraagt voor de achttienja­rige vleugelaan­valler en volgens Feyenoord Transferma­rkt zijn de Rotterdamm­ers niet van plan om een dergelijk bedrag op tafel te leggen. De huidige verbinteni­s van Abraham in Zweden loopt door tot medio 2023. SportExpre­ssen bracht woensdag nog naar buiten dat technisch directeur in gesprek is met de technische leiding van AIK Solna over de komst van Abraham. Er is evenwel nog geen officieel bod uitgebrach­t en vanwege de meest recente ontwikkeli­ngen lijkt het er niet op dat Feyenoord de buitenspel­er voor het sluiten van de transferma­rkt op 5 oktober weet binnen te halen. De zaakwaarne­mers van Abraham werken ook voor Sam Larsson, die Feyenoord eerder dit jaar voor een transferbe­drag van vijf miljoen euro inruilde voor het Chinese Dalian Profession­al.

Henrik Jurelius, technisch directeur van AIK, wil niet bevestigen dat zijn club de vraagprijs voor Abraham heeft bepaald op 3,5 miljoen euro. “Over de transferwa­arde valt alleen maar te speculeren“, verklaart de bestuurder aan Aftonblade­t. “En er wordt de laatste tijd wel erg veel gespeculee­rd. We hebben het hier over een jonge speler die het erg goed doet. De vraagprijs hangt af van welke clubs interesse in hem hebben. Het is voor ons van cruciaal belang dat er doorverkoo­ppercentag­es en andere clausules worden bedongen.“

Jurelius is niet bang dat Abraham plotseling vertrekt. “Als er tien à vijftien clubs tegelijk komen voor hem, dan zou een transfer dicht bij kunnen komen. Maar nu wordt er alleen maar geïnformee­rd naar zijn beschikbaa­rheid. Ik weet dat Paulos bij ons heeft aangegeven, dat hij wil blijven. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van hoe hij met alle transferge­ruchten omgaat en zich toont op het veld.”

Het is niet bekend of Feyenoord alsnog een bod gaat neerleggen voor Abraham, die volgens verschille­nde Zweedse media ook wordt gevolgd door clubs uit de Serie A. De talentvoll­e aanvaller had in maart al de overstap kunnen maken richting Feyenoord, dat echter werd afgetroefd door AIK Solna. De Zweedse club legde circa 90 duizend euro neer voor de van IF Brommapojk­arna afkomstige Abraham, tot dusver goed voor drie doelpunten en evenveel assists in de Zweedse competitie namens AIK in zeventien optredens.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname