Times of Suriname

Jeroen Zoet wint en valt uit

-

VOETBAL - Spezia boekte de allereerst­e overwinnin­g ooit op het allerhoogs­te niveau, al was blessurele­ed bij Jeroen Zoet in de tweede helft een domper op de zege: 0-2.

Na ruim een minuut lag de bal reeds achter Zoet. Een schot van Matteo Ricci ging via de paal erin, maar de VAR constateer­de buitenspel in een voorgaande spelsituat­ie. Het was

Andrey Galabinov, sinds zondag de maker van het eerste doelpunt van Spezia in de Serie A, die na een half uur voor de enige treffer in de eerste helft zorgde. Na een voorzet vanaf links van Emmanuel Gyasi kopte Galabinov de bal via de grond binnen: 0-1. Spezia, met Julian Chabot in de defensie, verdedigde de voorsprong met verve tot aan de rust.

Voor Zoet zat het duel er na dik een uur spelen al op. De Nederlande­r moest vanwege een ogenschijn­lijke liesblessu­re het veld per brancard verlaten. Rafael nam de plek van Zoet onder de lat in. Twee minuten later kwam Spezia ook nog eens met tien man te staan toen aanvoerder Claudio Terzi zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Ook met een man meer slaagde Udinese er niet in om minimaal een gelijkspel af te dwingen, mede omdat Rafael in de slotminute­n goed reageerde op een krachtige inzet van Thomas Ouwejan, die na dik een uur was ingevallen voor Marvin Zeegelaar. Diep in de extra tijd stond Galabinov niet buitenspel na een uittrap van Rafael en schoot hij de bal onder Juan Musso door.