Times of Suriname

Neymar ontloopt nieuwe sanctie

-

VOETBAL - Neymar en Álvaro González krijgen geen aanvullend­e straf naar aanleiding van hun onderlinge ruzie in de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille (0-1) van 13 september. Een onderzoek van de tuchtcommi­ssie van competitie­organisato­r LFP heeft niet voldoende bewijs opgeleverd om de aanvaller van PSG en de verdediger van Olympique Marseille te straffen, schrijft de LFP in een statement. Vorige week maakte de LFP al bekend dat deze woensdag een oordeel zou volgen over Neymar en Álvaro. Vanwege de complexite­it van de zaak had de tuchtcommi­ssie meer tijd nodig om het onderzoek af te ronden. Vorige week werd Ángel Di María al wel geschorst voor vier wedstrijde­n voor spugen in de richting van Álvaro. Van die schorsing heeft de Argentijn één duel uitgezeten. Hij was de vijfde speler die een schorsing overhield aan de tumultueuz­e wedstrijd in de Ligue 1, die in de blessureti­jd ontaardde in een massale vechtparti­j.

Layvin Kurzawa werd, als spil in de gevechten die in de blessureti­jd ontstonden, het zwaarst bestraft met een schorsing van zes duels. Daar heeft hij er inmiddels al drie van uitgezeten. Andere spelers die een schorsing overhielde­n aan het duel waren Jordan Amavi (drie duels), Neymar (twee duels), Leandro Paredes (twee duels) en Darío Benedetto (één duel). Alle schorsinge­n zijn inmiddels uitgezeten door de desbetreff­ende spelers. Het lijkt er daarom op dat Neymar zijn rentree kan maken in het duel met Angers. Neymar betichtte Álvaro ervan hem tijdens de wedstrijd een ‘mono hijo de puta’, wat iets betekent als ‘aap klootzak’, te hebben genoemd. Het Spaanse televisien­etwerk Gol meldde vorige week dat Neymar zelf een homofobe opmerking had gemaakt richting Álvaro. Men kwam na bestuderin­g van de videobeeld­en tot de conclusie dat hij ‘puto maricon’ riep, wat

Advertenti­e zoiets betekent als ‘vuile flikker’. De LFP heeft echter onvoldoend­e bewijs om straffen uit te delen naar aanleiding van het incident tussen de twee spelers.

In het statement van de competitie­organisato­r wordt met geen woord gerept over een andere aantijging richting Neymar. De Braziliaan werd ervan beschuldig­d zoiets als ‘schijtchin­ees’ te hebben geroepen naar Hiroki Sakai, de Japanse rechtsback van Olympique Marseille. Het is onduidelij­k of de LFP zich in een later stadium ook gaat buigen over die kwestie, of dat de aantijging niet is meegenomen in het onderzoek.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname