Times of Suriname

Messi tegen Ronaldo in groepfase

-

VOETBAL - De indeling van de groepen van het nieuwe seizoen in de Champions League is bekend geworden tijdens de loting van donderdag in Genève. Ajax is ingedeeld in een groep met Liverpool, Atalanta en FC Midtjyllan­d en ook de andere deelnemers weten inmiddels met welke clubs ze de strijd zullen aanbinden in de groepsfase. Zo staan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo in groep G tegenover elkaar met respectiev­elijk Barcelona en Juventus.

Titelverde­diger Bayern München moet in groep A zien af te rekenen met Atlético Madrid, FC Salzburg en Lokomotiv Moskou. Voor Real Madrid staan in groep B wedstrijde­n tegen Shakhtar Donetsk, het Internazio­nale van Stefan de Vrij en Borussia Mönchengla­dbach op het programma.

Manchester City gaat een nieuwe poging wagen om de Champions League te winnen en zal in de groepsfase moeten afrekenen met FC Porto, Olympiacos en Olympique Marseille. Het Sevilla van Luuk de Jong, de Europa League-winnaar van 201920, treedt in groep E aan tegen Chelsea, FC Krasnodar en Stade Rennes. In groep F lijkt het alle kanten op te kunnen: Zenit Sint-Petersburg, Borussia Dortmund, Lazio en Club Brugge zijn aan elkaar gekoppeld.

Het Juventus van Matthijs de Ligt en het Barcelona van Frenkie de Jong en Ronald Koeman zijn aan elkaar gekoppeld. Dynamo Kiev en Ferencváro­s completere­n groep G. Ook in groep H staan mooie duels op het programma. Verliezend finalist Paris Saint-Germain en Manchester United, de werkgever van Donny van de Beek en Timothy FosuMensah, kwamen uit Pot 1 en Pot 2. Daar werden naderhand RB Leipzig en Istanbul Basaksehir aan toegevoegd. Groep A: Bayern München, Atlético Madrid, Red Bull

Salzburg, Lokomotiv Moskou Groep B: Real Madrid, Shakhtar Donetsk, Internazio­nale, Borussia Mönchengla­dbach.

Groep C: FC Porto, Manchester City, Olympiacos, Olympique Marseille.

Groep D: Liverpool, Ajax, Atalanta, FC Midtjyllan­d. Groep E: Sevilla, Chelsea, FK Krasnodar, Stade Rennes. Groep F: Zenit SintPeters­burg, Borussia Dortmund, Lazio, Club Brugge.

Groep G: Juventus, Barcelona, Dynamo Kiev, Ferencváro­s. Groep H: Paris SaintGerma­in, Manchester United, RB Leipzig, Istanbul Basaksehir.

De eerste speelronde in de groepsfase van het nieuwe Champions League-seizoen wordt op dinsdag 20 en woensdag 21 oktober afgewerkt. De laatste speelronde staat voor dinsdag 8 en woensdag 9 december op het programma.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname