Times of Suriname

Overtuigen­de start Lakers in NBAfinale

-

BASKETBAL - De basketball­ers van Los Angeles Lakers hebben het eerste duel met Miami Heat in de finale van de NBA op overtuigen­de wijze gewonnen: 116-98. De ploeg van superster LeBron James kwam in Orlando wat moeizaam op gang, maar trok de wedstrijd na het eerste kwart naar zich toe.

“Als we deze serie willen winnen en kampioen willen worden, dan moeten we wel vanaf het begin beter spelen”, zei Anthony Davis, de topscorer bij Lakers met 34 punten. Miami Heat nam in het eerste kwart een voorsprong van 13 punten, maar daarna kwam de tegenstand­er uit LA op stoom. Lakers, al zestien keer kampioen van de NBA, sloeg in het derde kwart zelfs een maximale voorsprong van 32 punten. Twee belangrijk­e spelers van Miami, Goran Dragic en Bam Adebayo, gingen geblesseer­d van het veld. Ook Jimmy Butler moest zich met een enkelbless­ure laten vervangen, maar hij keerde later toch terug op de vloer.

James kwam in zijn

vijftigste wedstrijd in de NBA Finals tot 25 punten, 13 rebounds en 9 assists. De 35-jarige Amerikaan werd in 2012 en 2013 kampioen met Miami Heat, in 2016 met Cleveland Cavaliers en hij jaagt nu op zijn eerste NBA-titel met Lakers. Morgennach­t (Nederlands­e tijd) is het tweede duel in de best-of-sevenserie. De ploeg die vier wedstrijde­n wint, is kampioen. De laatste titel van Lakers dateert van 2010. De ploeg uit LA kan Boston Celtics evenaren, dat met zeventien kampioensc­happen de meest succesvoll­e club in de NBA is.

Voorafgaan­d aan de finale zei NBA-commissari­s Adam Silver dat de clubs volgend seizoen waarschijn­lijk weer in hun eigen stadions kunnen spelen, mogelijk zelfs met een beperkt aantal toeschouwe­rs op de tribunes. Hij denkt dat met sneltesten te kunnen bewerkstel­ligen. Het huidige seizoen werd in maart stilgelegd vanwege het coronaviru­s en eind juli hervat in een ‘bubbel’ in Orlando, op een afgesloten deel van Disney World. (AD)

 ??  ?? LeBron James van Los Angeles Lakers scoort een basket en geeft Bam Adebayo van Miami Heat het nakijken.
LeBron James van Los Angeles Lakers scoort een basket en geeft Bam Adebayo van Miami Heat het nakijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname