Times of Suriname

Martinus blij met onderschei­ding

-

VOETBAL – “Ik voel me goed en blij dat de SVB mij heeft gedecoreer­d voor de moeite en inspanning die ik tot nu toe heb gedaan”, zegt Joel Martinus, voorzitter van Notch. De Surinaamse Voetbal Bond heeft gisteren, in verband met zijn 100-jarig bestaan, personen op het Owru Cul Complex gedecoreer­d voor hun bijdrage aan de voetbalspo­rt.

Martinus zegt dat ondanks alle tegenslage­n de SVB zich 100 jaar staande heeft gehouden. “Ik ben daarvoor heel blij en hoop dat de SVB nog eens 100 jaar verder kan gaan.” De Notch-voorzitter legde wel minpunten bloot. “Ik wil dat de SVB in de komende periode een niveau hoger gaat en profvoetba­l introducee­rt in Suriname. Het kan niet zo zijn dat wij weer 100 jaar amateurvoe­tbal gaan spelen. Wij moeten volwassen worden en de grote stap nemen. Dit zal veel voordelen leveren voor de SVB en onze nationale selectie.”

Profvoetba­l zal volgens Martinus ook betere spelers naar Suriname halen. “Lionel Messi en Cristiano Ronaldo spelen hun voetbal niet in Argentinië en Portugal, maar in Spanje en Italië. Dit maakt dat de spelers van Spanje

Advertenti­e en Italië ook beter worden. Dit moeten wij ook doen in Suriname. Als wij goede spelers van Brazilië naar Suriname halen, gaat dat maken dat onze jongens ook beter gaan spelen.” Martinus zal Notch blijven sponsoren. President Chandrikap­ersad Santokhi sprak van een mijlpaal. “Er zijn organisati­es die 100 jaar niet halen. Dit geeft ook aan hoelang 100 jaar is. Ik bedank hiermee de oprichters van de organisati­e.” Ook voorzitter John Krishnadat­h van de SVB bedankte alle gedecoreer­den voor de bijdrage die zij hebben geleverd aan de voetbalspo­rt.

 ??  ?? Voorzitter Joel Martinus van Notch neemt zijn onderschei­ding in ontvangst. (Foto: Rakesh
Voorzitter Joel Martinus van Notch neemt zijn onderschei­ding in ontvangst. (Foto: Rakesh

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname