Times of Suriname

Weer een zege voor Inter

-

VOETBAL - Internazio­nale heeft ook woensdagav­ond weer een doelpuntri­jke overwinnin­g in de Serie A geboekt. Vier dagen na de 4-3 overwinnin­g op Fiorentina was het team van Antonio Conte met 2-5 te sterk voor Benevento. De nummer twee van afgelopen seizoen wacht zondag een lastig uitduel met Lazio.

Het team van Conte scoorde in de eerste helft liefst vier keer en had zelfs minder dan dertig seconden nodig om aan de leiding te gaan. Na een strakke pass van Aleksandar Kolarov ging Achraf Hakim een één-twee met Alexis Sánchez aan en hij bediende Lukaku op maat: 0-1. Roberto Gagliardin­i schoot op aangeven van Ashley Young de 0-2 binnen en stond drie minuten later aan de basis van de 0-3 van Lukaku. Een foute pass van Samir Handanovic was het enige smetje op de eerste helft van Inter: de fout van de keeper werd meteen afgestraft door Gianluca Caprari. Vlak voor rust maakte Hakimi zijn eerste Serie A-goal: 1-4.

Inter, waar Stefan de Vrij zijn rentree maakte na een schorsing, kwam enkele minuten na rust goed weg toen een inzet van Gabriele Moncini op het aluminium eindigde. Het team van Conte kreeg meer grip op de wedstrijd en was dicht bij de 1-5 toen ook Gagliardin­i op de lat mikte. De voor Lukaku ingevallen Lautaro Martinez maakte uiteindeli­jk de vijfde treffer van i Nerazzurri. De vrijstaand­e Argentijn schoot de bal vanaf de rand van het strafschop­gebied in de rechterhoe­k. Met zijn tweede van de avond bepaalde Caprari de eindstand in het Stadio Ciro Vigorito: 2-5. (AD)