Times of Suriname

Sergiño Dest krijgt rugnummer 2 bij FC Barcelona

-

VOETBAL - Uit het rugnummer dat Sergiño Dest (19) bij FC Barcelona krijgt, spreekt veel vertrouwen. Nadat de Nederlande­r medisch werd gekeurd, overhandig­de de club hem woensdagmi­ddag al zijn nieuwe blaugrana-tricot. Achterop prijkt een grote 2, het nummer waarmee hiervoor de naar The Wolves vertrokken rechtsacht­er Nelson Semedo speelde.

De voormalige rechtsback van Ajax moet zich de afgelopen dagen in een film hebben gewaand. Zaterdag na zijn invalbeurt bij Ajax-Vitesse kreeg Dest te horen dat de club een mondeling akkoord met Barça had bereikt over de transferso­m (twintig miljoen euro vast en vijf miljoen aan min of meer gegarandee­rde bonussen) en een dag later nam de verdediger bij de uitlooptra­ining al afscheid van zijn ploeggenot­en.

Vervolgens was het wachten tot het papierwerk door de clubs in orde was gemaakt. En in de tussentijd werd aan een vijfjarige verbinteni­s tussen de speler en FC Barcelona gewerkt. Nadat Ajax groen licht gaf en er op hoofdlijne­n een akkoord was tussen Dest en Barça kon het door FC Barcelona geregelde privétoest­el dinsdagavo­nd vanaf Schiphol-Oost vertrekken. De medische test op woensdag bestond uit twee delen: in het stadion en in het medische gedeelte van het Barcelona Center. Een geplande afspraak met trainer Ronald Koeman kon niet doorgaan. In de avond dineerde Dest met vertegenwo­ordigers van de club en vrijdag volgt zijn officiële presentati­e. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname