Times of Suriname

Beurslunch met chips smaakt goed

-

AMSTERDAM - De AEX stond tijdens lunchtijd op een mooie winst, dankzij positief bedrijfsni­euws en hoop dat er binnenkort alsnog een nieuw noodpakket in de VS komt. Vooral de Chipfondse­n en Aegon waren in trek. De AEX stond om kwart over twaalf 0,6 procent hoger op 551,2 punten.

De AMX ging 0,7 procent vooruit naar 811,4 punten. De meeste overige Europese beurzen zijn de nieuwe maand ook enthousias­t van start gegaan. De Britse FTSE 100, de Duitse DAX en de Franse CAC 40 klommen respectiev­elijk 1, 0,2 en 0,8procent. De indexfutur­es wezen op een 0,7 tot 0,9 procent hogere opening van de Amerikaans­e beurzen op half vier gistermidd­ag, na de winsten van 0,7 tot 1,2 procent op woensdag.

Vermogensb­eheerder Joop van de Groep (Fintessa) schrijft de plussen vooral toe aan hoopvolle berichten dat de Democraten en Republikei­nen binnenkort alsnog een akkoord bereiken over een nieuw steunpakke­t.

“De macrocijfe­rs uit China en de Amerikaans­e banencijfe­rs waren deze week hoopvol, maar het uitblijven van zo’n pakket zou het economisch­e herstel in de kiem kunnen smoren. Als een akkoord er niet heel snel komt, zal het over de Amerikaans­e verkiezing­en getrokken worden.” Afgezien van de onderhande­lingen over het steunpakke­t en nieuws over het coronaviru­s kijkt Van de Groep uit naar het bedrijfsci­jferseizoe­n, dat over twee weken van start gaan. “Dat er tot dusverre bijna geen winstwaars­chuwingen zijn geweest, is hoopgevend. STMicroele­ctronics verhoogde woensdagav­ond zelfs zijn prognose.”

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname