Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

2019 Nederland heeft de wereldprim­eur met de bouw van twee grondstoff­enfabrieke­n die kaumera gaan produceren. De eerste daarvan wordt vandaag in Zutphen geopend. Deze innovatie zorgt voor 2035 procent minder slibafval, minder CO2uitstoo­t en een energiebes­paring van 30 tot 80 procent.

Politiek

1983 In Brighton kiest de Labour Party Neil Kinnock tot leider en Roy Hattersley tot diens plaatsverv­anger bij de socialisti­sche partij.

2013 Omdat het Britse gemenebest door Gambia als een neokolonia­le instelling wordt bestempeld, stapt het land eruit.

Sport

1966 Opening van het Estadio Vicente Calderón in Madrid, de voormalige thuishaven van de Spaanse voetbalclu­b Atlético Madrid.

2011 In Belgrado winnen de Servische volleybals­ters voor eigen publiek de Europese titel door Duitsland in de finale met 32 te verslaan.

Geboren 1951 - Sting

Sting, artiestenn­aam van Gordon Matthew Thomas Sumner (Wallsend, 2 oktober 1951), is een Brits muzikant en zanger. Hij is Commandeur in de Orde van het Britse Rijk; deze onderschei­ding werd hem verleend door koningin Elizabeth II. Sting brak voor het grote publiek door met de band The Police maar ging midden jaren tachtig solo verder. Zijn teksten zijn literair en bevatten betekenisv­olle boodschapp­en. Fields of Gold en It’s probably me zijn twee van zijn bekendste liederen. In juni 2017 ontving Sting de Polar Music Prize. Hij besloot het prijzengel­d te schenken aan een Zweedse organisati­e die jonge vluchtelin­gen helpt om zich te integreren door muziek. Hij is twee keer getrouwd geweest en heeft zes kinderen. (Foto: Fandango)

1970 - Kelly Ripa

Kelly Maria Ripa (Stratford (New Jersey), 2 oktober 1970) is een Amerikaans­e actrice en talkshowho­st. Sinds februari 2001 is Ripa naast Regis Philbin presentatr­ice van Live with Regis and Kelly. Ze speelde eerder in onder meer de televisies­eries All My Children en Hope & Faith. Ze is sinds 1 mei 1996 getrouwd met acteur Mark Consuelos en heeft drie kinderen met hem. (Foto: JustJared)

Sting

Kelly Ripa

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname