Times of Suriname

Stadsrit NVB SRD 2,50

-

PARAMARIBO Het stadstarie­f dat gehanteerd zal worden voor het openbaar vervoer is al bekend. Iwan Woon, ondervoorz­itter van de Organisati­e van Bus en Boothouder­s in Suriname (OBS), vertelt dat er al overeenste­mming is bereikt over de prijs van een stadsrit. Deze wordt verhoogd van SRD 0,85 naar SRD 2,50. De overige tarieven van de verschille­nde trajecten zullen afgeleid worden van de SRD 2,50.

De ondervoorz­itter legt uit dat hij donderdag een gesprek heeft gehad met de presidentc­ommissaris van het Nationaal Vervoerbed­rijf (NVB) waarbij is aangegeven, dat als alles goed zit, de buschauffe­urs maandag de dienstverl­ening zullen hervatten. Echter, dat zal gebeuren als het geld over juni tot en met september is overgemaak­t op de rekening van de bushouders.

Het is vooralsnog onduidelij­k of de bussen en boten, die aangeslote­n zijn bij de NVB vanaf maandag daadwerkel­ijk zullen beginnen met de dienstverl­ening naar de samenlevin­g toe. De busen boothouder­s hebben tot en met mei ontvangen. Woon legt uit dat vanwege het feit dat de bussen en boten al bijkans zeven maanden stil hebben gezeten, deze weer rijbaar gemaakt moeten worden en dat er hiervoor geld nodig is. Zo moeten van sommige bussen de batterijen en de banden vervangen worden.

De bussen en de boten aangeslote­n bij het NVB rijden sinds 21 maart niet, om verdere verspreidi­ng van COVID-19 tegen te gaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname