Times of Suriname

Politiesto­pttweefees­tjesenverw­ijdertfees­tgangers

-

PARAMARIBO – De COVID19 Quick Response Team (QRT) Wanica heeft twee feestjes stopgezet. Commissari­s van politie Ulrich Tjin Liep Shie bevestigt dit.

De leden van QRT Wanica werden gedirigeer­d naar het dorp Pikin Poika, in verband met een melding waarbij een feest gaande was. De kapitein van het dorp had gebeld om dit door te geven. Op aanwijzing­en van de kapitein werd het adres aangedaan waar er inderdaad een feest gaande was. Er werd een menigte van meer dan vijftig mensen aangetroff­en. Gelet op de COVID19maa­tregelen werd het feestje terstond stopgezet door de politie en de feestgange­rs werden van het adres verwijderd. De hoofdbewon­er, een 50-jarige vrouw, gaf aan dat de kapitein steeds de politie voor haar inschakelt, terwijl de familieled­en van de kapitein een feestje houden en de politie niet wordt ingeschake­ld.

Zij zei dat er ook een feest gaande was in het project Suricom Park. Zij vroeg of de politie hiervan op de hoogte was. Naar aanleiding van de verklaring van deze vrouw werd het project Suricom Park aangedaan. Toen de politie op de locatie aankwam, werd een menigte van ongeveer honderd personen aangetroff­en. Ook werd er luide muziek afgespeeld door een muziekform­atie. Het feest werd onmiddelli­jk stopgezet en de bezoekers werden verwijderd van de plaats. Ter plaatse werd de beheerder van het pand aangetroff­en. Hij verklaarde groen licht te hebben gehad van de kapitein om een feest te houden.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname