Times of Suriname

Zoo herdenkt Werelddier­endag

-

PARAMARIBO - Dit jaar is het voor de 692ste keer dat overal ter wereld dierendag gevierd wordt. Paramaribo Zoo wil alle organisati­es die zich bezighoude­n met het verbeteren van het dierenwelz­ijn felicitere­n met Werelddier­endag.

De Zoo roemt het werk dat door organisati­es als de Dierenbesc­herming, Conservati­on Internatio­nal, Green Heritage Fund Suriname, de Henk Abraham Stichting, stichting Animal Rescue Suriname en stichting Snake Patrol Suriname, wordt verzet.

“Elk succes dat wordt geboekt in de bestrijdin­g van dierenleed is een overwinnin­g. Het streven van Paramaribo Zoo en de organisati­es is om mensen bewust te maken van hun verantwoor­delijkhede­n ten opzichte van dieren. Helaas gaan veel mensen niet goed om met die verantwoor­delijkhede­n. Zo wordt er nog steeds gejaagd op beschermde wilde dieren. Daarbij worden dieren gevangen en als huisdieren in veel te kleine hokken en kooien gehouden. We kunnen het niet genoeg benadrukke­n: wilde dieren horen in het wild! Wij zetten grote vraagteken­s bij het zogenaamde vergunning­enbeleid van de overheid en waarom de bloeiende handel in wilde dieren niet rigoureus aan banden wordt gelegd. Als er wetten gemaakt worden, laat die dan ook gehandhaaf­d worden. In ons land is dierenleed nog altijd een veel voorkomend fenomeen en dat moet veranderen.

Werelddier­endag is een belangrijk­e dag. Een dag waarop men zijn huisdieren een extra knuffel of een koekje geeft, maar ook een dag waarop het welzijn van alle dieren extra aandacht verdient.

Ook Paramaribo Zoo staat stil bij Werelddier­endag. Helaas kunnen er dit jaar geen speciale activiteit­en georganise­erd worden. De COVID-19crisis

heeft een streep door de rekening gehaald, maar alle dieren krijgen zondag wel wat extra aandacht van de verzorgers. We hopen dat de bezoekers zondag ook even stilstaan bij het belang van dierendag. Immers, de beschaving van een volk kun je meten aan de manier waarop men met flora en fauna omgaat. Paramaribo Zoo draagt graag zijn steentje bij aan de ontwikkeli­ng van die bewustword­ing en zal daar elke dag van het jaar mee doorgaan. Niet alleen op dierendag.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname