Times of Suriname

Jaardag Mahatma Gandhi herdacht in Nickerie

-

NICKERIE – De Sociaal Culturele Vereniging (SCV) Karishma heeft gisteren, 2 oktober, de 151ste geboorteda­g van de wereldbeke­nde leider Mahatma Gandhi herdacht, bij zijn borstbeeld in het centrum van Nieuw-Nickerie. Zijn buste werd omhangen met door onder anderen districtsc­ommissaris (dc) Senrita Gobardhan en parlementa­riërs.

Leden van De Nationale Assemblee, vertegenwo­ordigers van SCV-Karishma en ook de dc wezen bij deze gelegenhei­d op het belang van geweldloos­heid in alles wat wij als mens doen of ondernemen.

Indien in leven, zou de legendaris­che leider Mohandas Karamchand Gandhi, gisteren zijn 151ste jaardag vieren. Mahatma Gandhi, zoals hij ook bekendstaa­t, was een Indiase politicus die na zijn rechtenstu­die in Engeland vertrok naar Zuid-Afrika, waar hij zich voor de Indiase bevolkings­groep inzette. Na terugkeer in India werd hij leider in de Indiase onafhankel­ijkheidsst­rijd. Gandhi was één van de grondlegge­rs van de moderne staat India en grote voorstande­r van actieve geweldloos­heid als middel voor revolutie.

mala’s

Gandhi spande zich ook in voor de verzoening tussen hindoes en moslims in India. In 1948 werd hij op 79-jarige leeftijd vermoord door een extremisti­sche hindoe.

De geboorteda­g van Mahatma Gandhi, 2 oktober, werd door de Verenigde Naties in 2017 uitgeroepe­n tot Internatio­nale Dag van de Vrede en Geweldloos­heid.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname