Times of Suriname

Klopp blij met Champions League-loting

Ten Hag slaat terug

-

VOETBAL - Jürgen Klopp is blij met de loting voor de groepsfase van de Champions League. Liverpool werd donderdaga­vond ingedeeld in een poule met Ajax, Atalanta

VOETBAL - Erik ten Hag dient Kenneth Perez van repliek. De analist van FOX Sports sprak deze week zijn onbegrip uit over de transfer van Sean Klaiber naar Ajax. “Het verbaast me dat je niet een beter niveau hebt in je eigen jeugdoplei­ding, en dat je zoveel geld moet uitgeven voor een vrij simpele rechtsback”, zei Perez dinsdagavo­nd bij Voetbalpra­at bij FOX Sports. “Een gebrekkige techniek, wel dat enthousias­te opkomen, maar als dat genoeg is... Ik had verwacht dat in de jeugd of Jong Ajax iets zou rondlopen. Dat verbaast me heel erg.”

Ten Hag heeft de uitspraken van Perez ook meegekrege­n, zo bleek tijdens de persconfer­entie van de Ajax-trainer. “Dan heeft Kenneth zich heel slecht verdiept”, reageert hij. “Ajax heeft Sergiño Dest opgeleid, Noussair Mazraoui opgeleid... Maar zo snel kun je spelers niet laten doorstrome­n. Deze twee spelers hebben op het allerhoogs­te niveau uitstekend gespeeld. Dan heeft de opleiding uitstekend zijn werk gedaan.”

Klaiber werd donderdag gepresente­erd door Ajax. Hij tekende in Amsterdam tot de zomer van 2023, met een optie op een extra seizoen. Met de transfer is vijf miljoen euro gemoeid. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot zeven miljoen. (VP)

Bergamo en FC Midtjyllan­d. “Het klinkt als een groep met teams die echt willen voetballen”, reageert Klopp op de persconfer­entie na de League Cup-uitschakel­ing tegen Arsenal. “Ik ken de tegenstand­ers als goede ploegen. Het wordt interessan­t. Atalanta verrast nu al een paar jaar in Italië en doet het heel goed. Midtjyllan­d begint zich sinds een aantal jaar te mengen in de top.”

Ook naar de dubbele ontmoeting met Ajax kijkt de Liverpool-trainer uit. “Ajax staat voor voetbal. We hebben wat Nederlande­rs in de selectie en in onze staf, die kunnen nu al niet wachten op die wedstrijde­n”, zegt hij.

“Ik heb de teams nu nog niet geanalysee­rd, daar heb ik nog tijd voor. Daarna weet ik alles wat ik moet weten en kan ik specifieke informatie geven. Nu ben ik vooral blij met de loting. We weten waar we aan toe zijn”, besluit. De UEFA maakt vrijdag de exacte speelkalen­der voor de Champions Leaguegroe­psfase bekend. De wedstrijde­n staan gepland voor 20/21 oktober, 27/28 oktober, 3/4 november, 24/25 november, 1/2 december en 8/9 december. (VP)

 ??  ?? Trainer Jürgen Klopp van Liverpool is blij met de Champions League-loting. (Foto: Goal)
Trainer Jürgen Klopp van Liverpool is blij met de Champions League-loting. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname