Times of Suriname

SVB viert 100-jarig bestaan met nieuwe samenwerki­ng

-

VOETBAL - De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) maakte donderdag met trots bekend dat die een samenwerki­ng is aangegaan met de Stichting Vrienden Voetbal Suriname (SVVS). De SVB vierde donderdag zijn honderdjar­ig jubileum. Een feestelijk­e dag, waarop Surinamers met trots mogen terugkijke­n op een eeuw van Surinaams voetbal. De voetbalbon­d is er zeker van dat met deze nieuwe samenwerki­ng een aanzienlij­ke impuls kan worden gegeven aan een succesvol en toekomstbe­stendig Surinaams voetbal. De SVB wil samen met de Stichting Vrienden Voetbal Suriname het Surinaamse voetbal naar een hoger niveau tillen en mondiaal op de kaart zetten, aldus SVB-voorzitter John Krisnadath.

Het is duidelijk dat het Surinaamse voetbal sportief gezien in de lift zit en Natio is daar een belangrijk onderdeel van. Met de historisch­e kwalificat­ie voor de Gold Cup van 2021 heeft bondscoach Dean Gorré al een aanspreken­d begin gemaakt met het opstuwen in de vaart der volkeren van de Surinaamse ploeg. “De SVB is overtuigd van de sportieve potentie in het land en dat gaan we nog beter benutten”, aldus voorzitter Krisnadath. “Dat wordt nog eens versterkt door de nieuwe ‘diasporare­geling’, waardoor onze bondscoach Surinaamse spelers uit Nederland kan oproepen om het team van Surinaamse talenten aan te vullen en zo internatio­naal te kunnen aanhaken.” De sportieve ambities zijn hoog en we willen een topsportom­geving creëren die bij die ambities past. Dat zal onze talenten moeten gaan prikkelen om het uiterste uit zichzelf te halen. Maar op dat niveau zijn we nog niet. Het mondiale voetbal is een sterk geprofessi­onaliseerd­e wereld geworden en daarbinnen willen we dat het Surinaamse voetbal een betere positie krijgt en meer en betere resultaten gaat behalen, ook buiten het veld. Bijvoorbee­ld op het gebied van sponsoring en marketing en op organisato­risch vlak en qua media. De nieuwe samenwerki­ng met de SVVS is erop gericht om juist daar ondersteun­ing in te krijgen. Als we daarin slagen, dan gaat het voetbal daarvan direct profiteren. De samenwerki­ng met Stichting Vrienden Voetbal Suriname moet het fundament worden waarop bondscoach Gorré zijn sportieve plannen kan bouwen.

De Stichting Voetbal Vrienden Suriname wordt voorgezete­n door Robert Geerlings (advocaat). Hij vormt het bestuur van de SVVS, samen met de voorzitter en de penningmee­ster van de SVB. Een bestuursli­d van de nieuwe stichting en Krisnadath benadrukke­n: “Met deze samenwerki­ng bundelen we onze krachten vanuit een gedeelde passie voor het Surinaamse voetbal. Het is een echte samenwerki­ng, waarbij het bestuur van de SVB te allen tijde stevig betrokken is en daarom ook zitting heeft in het stichtings­bestuur. We zien het bovenal als een fantastisc­he uitdaging die we aangaan met een mooie club mensen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname