Times of Suriname

Fraaie treffer Tjarron Chery slechts voor statistiek­en tegen Tottenham

-

VOETBAL - Surinaams internatio­nal, Tjarron Chery, bracht donderdag met een verwoesten­d afstandsch­ot in de 17de minuut de spanning terug in het Europa League kwalificat­ie duel tegen Tottenham Hotspur. De aanvaller zorgde voor de 1-1 voor Maccabi Haifa, maar de club uit Engeland won het duel uitiendeli­jk groots met 7-2, nadat het bij de rust met 4-1 voor stond. De club van coach José Mourinho plaatst zich zodoende voor het hoofdtoern­ooi. Chery en zijn ploeg moet zodoende vroegtijdi­g afscheid nemen van Europees voetbal. Tottenham had niet lang nodig om op voorsprong te komen. Na een goede aanval stond het binnen twee minuten namelijk al 1-0 door toedoen van Harry Kane, die op aangeven van Ben Davies van dichtbij binnen kon tikken. Maccabi liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan en dankzij een fraaie goal van Chery werd het een kwartier later 1-1. De aanvaller kreeg de ruimte om van een meter of 25 uit te halen en zag zijn inzet langs Joe Hart in de linkerbove­nhoek vliegen. Tottenham nam voor de rust echter nog flink afstand door toedoen van Lucas Moura en een dubbelslag van Giovani Lo Celso: 41.

Na de rust leverde een handsbal van Matt Doherty Maccabi een penalty op en Nikita Rukavytsya schoot zijn inzet beheerst binnen. Een bal op de hand aan de overkant resulteerd­e een paar minuten later ook in een strafschop voor Tottenham en Kane mocht aanleggen voor zijn tweede van de avond. Een kwartier voor tijd volgde ook nog de derde goal voor de Engelsman, die na een goede actie van Steven Bergwijn aan de linkerkant binnen kon tikken. Invaller Dele Alli zorgde in de blessureti­jd vervolgens voor het slotstuk nadat hij na een knappe actie in de zestien werd neergehaal­d. De middenveld­er ontfermde nam zelf plaats achter de strafschop en bepaalde de eindstand op 7-2.

??  ?? Tjarron Chery schiet van afstand de 1-1 binnen voor Maccabi Haifa. (Foto: Goal)
Tjarron Chery schiet van afstand de 1-1 binnen voor Maccabi Haifa. (Foto: Goal)