Times of Suriname

Gorré heeft Crystal Palace-verdediger Riedewald in het vizier

-

VOETBAL - Bondscoach Dean Gorré van de nationale voetbalsel­ectie van Suriname heeft een aantal spelers in het vizier, die hij wil aantrekken voor de nationale selectie uit de diaspora. Een van deze spelers is Jaїro Riedewald, die uitkomt in de Premier League voor Crystal Palace. Ook andere spelers staan op het lijstje van Gorré. Ryan Donk (Galatasara­y), Mitchell Donald (Erzurumspo­r) en Warner Hahn (momenteel geen club) hebben ook de aandacht van Gorré. Riedewald, die met zijn ploeg op de zesde plek staat met zes punten uit drie wedstrijde­n in de hoogste divisie van

Engeland, speelde in 2015 op zijn negentiend­e drie interlands voor het Nederlands elftal. Daarmee voldoet hij precies aan de nieuw gestelde limiet, die stelt dat spelers in aanmerking komen voor een switch als ze nog voor hun 21ste drie interlands of minder hebben gespeeld en in de laatste drie jaar geen enkele wedstrijd voor dat land in kwestie meer hebben gespeeld. “Riedewald zou heel interessan­t voor ons zijn”, zegt Gorré. “Als het allemaal mogelijk is, dan ga ik graag een gesprek met hem aan of hij gemotiveer­d is om voor Natio uit te komen.” In 2015 speelde Riedewald ook al eens mee bij de Suriprofs in een team met Edgar Davids en Clarence Seedorf. Hij verklaarde toen ooit een voetbalsch­ool te willen beginnen in Suriname.

Nigel Hasselbain­k en Tjarron Chery zijn al ingelijfd, terwijl Kevin Leerdam op het punt staat om goedkeurin­g te krijgen van de FIFA om uit de komen voor Suriname. Met het aantrekken van al deze spelers komt de droom van Gorré om het WK 2022 te halen, steeds dichterbij. Het jaar 2021 wordt heel belangrijk en zwaar voor Natio, zegt de bondscoach. Het WKkwalific­atietoerno­oi staat op het schema in maart en in juli komt Suriname uit op de Gold Cup. Gorré wil zeker enkele oefenwedst­rijden met de selectie afwerken en traningska­mpen organisere­n, maar dit alles is afhankelij­k van de COVID19sit­uatie in het land en de regio.

Suriname zit op het WKkwalific­atie toernooi in groep B samen met Canada, Aruba, Cayman Islands en Bermuda. Dit toernooi zal gehouden worden in maart. In de groepsfase van de Gold Cup zit Suriname in groep C, samen met Costa Rica, Jamaica en een vierde opponent moet zich nog aanmelden in deze groep.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname