Times of Suriname

SVB ziet twee wensen in vervulling gaan

-

VOETBAL - De Surinaamse Voetbal Bond ziet twee wensen in vervulling gaan, bij de viering van zijn 100-jarige bestaan op het Owru Cul Complex. Staatshoof­d Chandrikap­ersad Santokhi heeft donderdag kenbaar gemaakt dat binnen korte termijn een ontwerpwet wordt ingediend voor buitenland­se sporters van Surinaamse afkomst en dat vermakelij­kheidsbela­sting anders wordt gestructur­eerd.

De regering is van plan om in oktober een ontwerpwet in te dienen en heeft hierover al gesproken met de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee. Op grond hiervan zullen buitenland­se topsporter­s van Surinaamse afkomst die zich verdienste­lijk willen maken voor het Surinaamse belang en voor Suriname willen uitkomen in internatio­nale competitie­s, van rechtswege de Surinaamse nationalit­eit verkrijgen. Dit is een heel grote wens van de Surinaamse Voetbal Bond. “De regering erkent dat ons land hieraan heel veel voordeel kan hebben en wij zullen daarom in Surinaams belang deze wet zo snel mogelijk aanbieden aan het parlement.”

De andere wens van de SVB is de 20 procent vermakelij­kheidsbela­sting op toegangska­arten. De SVB wil dat de regering deze belasting weghaalt om het Surinaamse voetbal te stimuleren en te bevorderen. De lidbonden en de SVB willen deze financiele middelen gebruiken om hun organisati­e draaiende te houden. “Hierbij zeg ik u toe, voorzitter­s en het bestuur van het SVB, dat de regering deze optie en mogelijkhe­den gaat bekijken, om de vermakelij­kheidsbela­sting anders te structuren”, zei het staatshoof­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname