Times of Suriname

Thiem naar vierde ronde Roland Garros

-

TENNIS - Dominic Thiem heeft vrijdag makkelijk de vierde ronde op Roland Garros bereikt. De Oostenrijk­er rekende in drie sets af met Casper Ruud. Bij de vrouwen gaan Simona Halep en Elina Svitolina verder.

De 27-jarige Thiem, die in Parijs twee keer de eindstrijd verloor van Rafael Nadal, had een goede twee uur nodig om de felicitati­es van Ruud te mogen ontvangen: 6-4, 6-3 en 6-1.

Thiem heeft nog geen set verloren op Roland Garros en ook Ruud, de nummer 25 van de wereld, had eigenlijk nooit uitzicht op setwinst. In de eerste set moest de winnaar van het US Open nog wel een break achterstan­d goedmaken (3-1), maar verder kwam hij niet in de problemen. De nummer drie van de wereld sloeg in alle sets twee keer toe op de opslag van Ruud. Voor een plek in de kwartfinal­es speelt Thiem tegen de Zwitser Stan Wawrinka of de Fransman Hugo Gaston.

In het vrouwentoe­rnooi was de als eerste geplaatste Halep veel te sterk voor Amanda Anisimova (WTA29). De Roemeense werd geen enkele keer gebroken en had binnen het uur 6-0 en 6-1 op het bord staan.

Naast Halep bereikte ook Svitolina de vierde ronde. De Oekraïense nummer vijf van de wereld versloeg de Russin Ekaterina Alexandrov­a (WTA-31) met 6-4 en 7-5. Voor een plek in de kwartfinal­es speelt Halep tegen de Poolse Iga Swiatek, die won van Eugenie Bouchard (6-3 en 6-2). Svitolina treft Elise Mertens of Caroline Garcia.

(AD)

 ??  ?? Dominic Thiem heeft zich moeiteloos geplaatst voor de volgende ronde van Roland Garros.
(Foto: AD)
Dominic Thiem heeft zich moeiteloos geplaatst voor de volgende ronde van Roland Garros. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname