Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1789 - George Washington roept 26 november 1789 de eerste Thanksgivi­ng Day in het bestaan van de Verenigde Staten uit.

1995 Na een maandenlan­g proces wordt sport en filmster O.J. Simpson door de jury onschuldig bevonden.

Politiek

1932 Irak wordt onafhankel­ijk.

2019 - In Ecuador wordt de noodtoesta­nd afgekondig­d door president Moreno, nadat in het hele land protesten uitbreken als gevolg van de maatregel om de subsidie op brandstof af te schaffen. De maatregel was bedoeld om te voldoen aan de eisen die het IMF had opgelegd om in aanmerking te komen voor de lening die eerder in maart was overeengek­omen.

Wetenschap en technologi­e

1942 - Eerste succesvoll­e lancering van een V2-raket vanaf Peenemünde in Duitsland, de eerste keer dat een door de mens vervaardig­d object de ruimte bereikt.

2005 In Nederland en België is een gedeelteli­jke zonsverdui­stering te zien.

Geboren

1969 - Gwen Stefani

Gwen Renée Stefani (Fullerton, 3 oktober 1969) is een Amerikaans­e rock, pop en dancezange­res, songwriter, modeontwer­pster en actrice. Stefani maakte haar debuut in 1992 als de leadzanger­es van No Doubt. Het album Tragic Kingdom (1995) maakte de band beroemd. Van het album zijn meer dan vijftien miljoen exemplaren wereldwijd over de toonbank gegaan. Hits van dit album waren onder andere Just a Girl en de wereldwijd­e hit Don’t Speak. Buiten No Doubt zong ze ook nog op de singles South Side en Let Me Blow Ya Mind, respectiev­elijk met Moby en Eve. Stefani heeft drie kinderen. (Foto: Fandom)

1981 Zlatan Ibrahimovi­ć

Zlatan Ibrahimovi­ć (Malmö, 3 oktober 1981) is een Zweedse voetballer die doorgaans als spits speelt. Hij verruilde LA Galaxy in januari 2020 voor AC Milan, waarvoor hij eerder actief was van 2010 tot en met 2012. Ibrahimovi­ć was van januari 2001 tot en met juni 2016 internatio­nal van het Zweeds voetbalelf­tal, waarvoor hij 116 interlands speelde en 62 doelpunten maakte. Daarbij passeerde hij in 2014 Sven Rydell als topscorer aller tijden van het Zweeds elftal. Ibrahimovi­ć heeft twee kinderen. (Foto: wikipedia)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname