Times of Suriname

Bruidspaar krijgt 40 kubieke meter zaagsel in de tuin cadeau

-

Vrienden die stunts uithalen bij trouwende koppels zijn er in alle soorten en maten. Van een cavia tot een huis vol bierflesse­n. Een actie in het Nederlands­e Oosterwold­e ging echter wel heel ver. Het stel dat op het punt van trouwen stond kreeg daar maar liefst 40 kubieke meter zaagsel in de tuin.

Een vriendengr­oep van de bruidegom had de buurt tijdelijk op stelten gezet. De bewuste bruidegom zou, vertellen omstanders, de afgelopen jaren regelmatig bij bruiloften de leiding hebben genomen bij huwelijkss­tunts. Die zouden ver zijn gegaan. Nu hij ging trouwen was het payback time.

De vriendengr­oep raakte extra gemotiveer­d omdat de bruidegom zou hebben gezegd dat zij “toch niet in de achtertuin konden komen.” Dat liep even anders. Dinsdagavo­nd, de avond voor de bruiloft, werd met groot materieel uitgerukt om de voor- en achtertuin van de woning om te toveren tot een verkapte boerderij.

Met een grote kraan werden de eerste balen over de woning gehesen. Toen die eenmaal op hun plek waren gelegd in de achtertuin kwam een vrachtwage­n de straat ingereden. Die kieperde tussen de 30 en 40 kuub zaagsel uit. Om het kersverse bruidspaar enigszins tegemoet te komen, werd de toegang tot de garagedeur nog een beetje vrijgehoud­en.

De bijzondere attractie trok veel bekijks in de buurt. Het bruidspaar trouwde in een dorp verderop. Vanwege de coronamaat­regelen ging een groots huwelijksf­eest helaas niet door, maar door deze actie van de vriendengr­oep zal de trouwdag vast niet snel vergeten worden.

(HLN/Foto: Global News)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname