Times of Suriname

Minister Volksgezon­dheid zal Survam benaderen voor betaling COVID-19-kosten

-

PARAMARIBO - Minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid wil deze week met de Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschapp­ijen (Survam) nagaan, op welke manier particulie­re zorgverzek­eraars de COVID-19-kosten van hun cliënten kunnen helpen dekken. Onlangs heeft Self Reliance laten weten dat de medische kosten voor COVID19-behandelin­gen (per 8 september) niet door haar vergoed worden.

De verzekerin­gsmaatscha­ppij meent dat conform de Wet Uitzonderi­ngstoestan­d COVID-19 deze kosten vergoed moeten worden door de overheid. Ramadhin zegt enigszins de verzekerin­gsmaatscha­ppij te begrijpen. Hij legt uit dat in feite pandemiege­vallen zoals COVID-19 niet opgenomen zijn in de polisvoorw­aarden van verzekerin­gsmaatscha­ppijen.

Desondanks gaat de overheid binnenkort samen met Survam bekijken op welke manier de particulie­re verzekerin­gsmaatscha­ppijen kunnen inkomen als het gaat om medische kosten voor COVID-19-behandelin­gen van hun cliënten. “De overheid heeft tot nu toe alles betaald. SZF heeft de ligdagen van de mensen op zich genomen. Wij gaan kijken hoe wij vanuit de overheid een beroep kunnen doen op de Survam. Het kan in beperkte mate of volledig. Misschien kunnen zij desnoods de kosten voor laboratori­umonderzoe­k en medicijnen van hun verzekerde­n op zich nemen, terwijl de overheid de ligdagen in het ziekenhuis op zich neemt”, aldus de minister.

Ramadhin zegt dat het gesprek met de Survam volgende week gevoerd zal worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname