Times of Suriname

“Santokhi wel te vertrouwen met leningen”

-

PARAMARIBO - President Chan Santokhi zal zich niet moeten storen aan de oppositie, die zich beklaagd om het feit dat ook de nieuwe regering naar leningen grijpt om te kunnen voldoen aan haar betalingsv­erplichtin­gen. Dit zegt VHPparleme­ntariër Mahinder Jogi.

Hij vindt het ongehoord dat de oppositie de bal kaatst naar de nieuwe regering, terwijl zij verantwoor­delijk zou zijn voor de financiële beperkinge­n waarmee het land momenteel geconfront­eerd wordt. Het verschil tussen de huidige regering en de vorige is volgens Jogi dat de nieuwe regering verantwoor­delijk leent en te vertrouwen is met de bestemming van de gelden. “Moeten we gaan zoeken naar oplossinge­n om het land te redden, of moeten we zeggen van: luister, laten we met de handen in het haar gaan zitten? Ik denk dat de tweede optie niet juist is”, zegt Jogi.

“Een van de lichtpunte­n dat we zeker hebben is ons olievondst en hoe wij dat kunnen inzetten om de schulden te herschikke­n, maar misschien ook wat middelen daarmee kunnen lenen als onderpand om die boost te geven aan bedrijven, aan de economie en aan de samenlevin­g. Ik heb wel geloof daarin”, zegt Jogi. Tegelijker­tijd geeft hij de waarschuwi­ng mee dat de regering niet op hem hoeft te rekenen indien er onverantwo­ordelijk wordt gehandeld. Wat dit betreft mag president Santokhi rekenen op wat ferme tegenstand van hem. Tot op dit moment heeft hij geen reden om het staatshoof­d ter verantwoor­ding te roepen voor financieel mismanagem­ent. “We gaan keuzes moeten maken, en de keuzes van president Santokhi zullen goede keuzes zijn. Daarom maak ik mij niet druk indien hij de olievoorra­ad wil inzetten om dit volk te helpen. Omdat ik weet dat hij het geld niet gaat opeten. Hij en zijn regering zullen het geld niet stelen. En mocht er iets gebeuren, dan zal ik mijn stem laten horen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname