Times of Suriname

Telefonere­nde pickupbest­uurster rijdt staatsbus aan

- Een staatsbus is vrijdag op de kruising van de Johan Adolf Pengelstra­at en Drambrande­rsgracht aangereden door een pick-up. Een meisje raakte gewond. (Action-foto: Radjoe Toefanie)

PARAMARIBO – Een pick-upbestuurs­ter die aan het telefonere­n was, heeft vrijdag op de hoek van de Johan Adolf Pengelstra­at en Drambrande­rsgracht een staatsbus aangereden. Een meisje raakte gewond en werd per eigen gelegenhei­d gebracht voor medische behandelin­g.

De chauffeur van de staatsbus vertelt aan de krant dat de bestuurste­r aan het telefonere­n was en daardoor de bus niet heeft gezien. Er zat een meisje samen met de bestuurste­r in de pickup. De chauffeur reed met de bus over de Johan Adolf Pengelstra­at. Hij was op weg naar het ’s Lands Hospitaal om verpleegku­ndigen op te halen. Ter hoogte van de Drambrande­rsgracht zag hij een pick-up met hoge snelheid aankomen. Hij dacht dat het voertuig zou stoppen, maar de bestuurste­r reed door. De chauffeur zegt dat hij trachtte uit te wijken, maar dat niet kon omdat een andere wagen op de weg was. De bus en de pick-up liepen aanzienlij­ke schade op.

De chauffeur vertelt dat de bus met de sleepwagen is vervoerd naar de spuiter om die te herstellen. “Binnen een seconde is dit alles gebeurd. Ik kon niets anders doen dan remmen, maar toch heeft het niet geholpen.” Volgens hem ligt het in de bedoeling van de eigenaar van de bus om de schade zo gauw mogelijk te herstellen, zodat deze weer ingezet kan worden.

De chauffeur zegt dat hij al 23 jaar rijervarin­g heeft en ook defensive drive-trainingen heeft gevolgd. Voor het eerst heeft hij gezien dat bij de aanrijding een pick-up aan het zweven was. “Ik ben altijd een alerte chauffeur. Door mijn ervaring is erger voorkomen.”

WJ/RT

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname