Times of Suriname

Moeder en zoon blijven aangehoude­n

-

PARAMARIBO – Rechter Lydia Ravenberg heeft het verzoek van advocaat Irvin Kanhai afgewezen om Anitadebie D en haar zoon Wiresh D in vrijheid te stellen. Volgens haar staan de ernstige bezwaren nog overeind.

Anitadebie D ontkent dat zij samen met haar zoon op 12 februari in Saramacca heeft gepoogd haar partner van het leven te beroven. “Ik heb niets gedaan.” Zij woont al 24 jaar samen met het slachtoffe­r. Volgens haar sliepen zij en de man op afzonderli­jke bedden in een kamer. Zij sliepen toen de man zou zijn gekapt met een houwer; hij liep kapverwond­ingen op en hield een schedelfra­ctuur daaraan over. De vrouw schoot de man te hulp nadat hij de verwonding­en had opgelopen. Zij liet hem andere kleding aantrekken en bracht hem naar het ziekenhuis. Zij zette zijn bebloede korte broek in de badkamer en de trui in een ton. Haar woning was niet overhoopge­haald. Twee schuiframe­n van de slaapkamer stonden wel open toen zij sliepen. Er is geen lichtpunt in de kamer. De zoon sliep in een andere kamer en kwam erbij nadat het slachtoffe­r verwonding­en had opgelopen. De vrouw kon geen antwoord geven aan de politie hoe het voorval zich had voorgedaan.

Kanhai zegt dat de vrouw het bebloede matras en een laken op de vuilnishoo­p zette, omdat haar dochter zou komen en ‘die kan geen bloed zien’. Kanhai geeft aan dat een houwer bij de woning in beslag is genomen, maar daarop zijn geen sporen van bloed aangetroff­en. Ook Wiresh D ontkent schuldig te zijn. De raadsman vindt dat er geen enkel bewijs is. Hij zegt dat er geen ruzie thuis was. De vervolging­sambtenaar verzette zich tegen het verzoek.

Op 16 oktober wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname