Times of Suriname

Verzakking­en Mr P Chandishaw­weg worden aangepakt

-

SARAMACCA - Aannemer Tjongalang­a is zaterdag gestart met reparatiew­erkzaamhed­en aan de Mr P Chandishaw­weg, vanaf de rotonde van de Commissari­s Weythingwe­g tot en met de Uitkijkbru­g. Deze weg vertoont heel veel verzakking­en en verkeert hierdoor in slechte staat. De districtsc­ommissaris van Saramacca, Sherin-Bansi Durga, geeft aan dat de Mr P Chandissha­wweg in verband met reparatiew­erkzaamhed­en vanaf 3 oktober 2020 tot nader orde gesloten zal zijn voor truckverke­er.

Het niet naleven van deze instructie zal politieopt­reden als gevolg hebben. De gemeenscha­p is heel blij dat de weg wordt aangepakt. Het is een heel belangrijk­e weg voor de weggebruik­ers die naar Saramacca gaan en de bewoners van Saramacca die richting Paramaribo en Wanica gaan. De werkzaamhe­den worden gedaan in opdracht van het Ministerie van Openbare Werken (OW). Minister Riad Noermohame­d van OW, die vrijdag in Saramacca was met de presidenti­ële delegatie, zegt dat hij weet dat de infrastruc­tuur van het district Saramacca de nodige aandacht moet genieten. Met name de Mr P Chandishaw­weg, die ernstige verzakking­en vertoont en daarmee een gevaar vormt voor de weggebruik­ers, zal structuree­l aangepakt worden. Volgens de bewindsman is het project voor de rehabilita­tie van de weg on hold gezet. Wat er staat te gebeuren is, dat het ministerie een crashprogr­amma zal uitvoeren, wat inhoudt dat de weg voorlopig niet wordt aangepakt zoals oorspronke­lijk gepland was.

Het ministerie heeft ervoor gekozen om alvast de weg weer in een veilige staat te brengen, zodat die voor iedereen weer begaanbaar wordt. Het andere deel van onder andere de kokers zal nog even moeten wachten, totdat er meer financiële ruimte is, zegt Nurmohamed. De problemen ten aanzien van de infrastruc­tuur in het district zijn goed vastgelegd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname