Times of Suriname

Politie rolt drugsbende op Negen aanhouding­en

-

DEN HAAG - De politie heeft dinsdag tijdens een grote actie negen mensen aangehoude­n die verdacht worden van betrokkenh­eid bij grootschal­ige import van drugs. Ongeveer 250 politieman­nen vielen veertien woningen en vijf bedrijfspa­nden in de regio’s Den Haag, Rotterdam en Noord-Holland binnen, maakte de politie zaterdag bekend. De aangehoude­n verdachten zijn drie mannen uit Den Haag van 34, 47 en 63 oud, een 40-jarige man uit Voorburg, een 21-jarige inwoner uit Rijnsburg, een 57-jarige man uit Zevenhuize­n, een 72-jarige man uit Zoetermeer, een 34-jarige man uit NieuwVenne­p en een 40-jarige Rotterdamm­er. Verdere aanhouding­en worden niet uitgeslote­n.

Uit onderzoek, dat ongeveer 1,5 jaar duurde, zou blijken dat ze als “facilitato­rs” onderdeel uitmaken van een bende die zich onder andere bezighield met de import van ongeveer 4750 kilo cocaïne, 1800 kilo heroïne en bijna 5300 kilo hasj. Daaruit kwam volgens de politie naar voren dat grote geldbedrag­en gestort werden op rekeningen van bedrijven die invoer van verdovende middelen organiseer­den.

De personen bij deze bedrijven regelden ook andere zaken om de invoer mogelijk te maken. Zo werden katvangers, chauffeurs, valse containerz­egels, afname en opslag en betalingen van deklading geregeld. Volgens de politie is „een sterke verwevenhe­id tussen personen uit de onder- en bovenwerel­d zichtbaar geworden.”

Bij de doorzoekin­gen zijn naast gegevensdr­agers ook drie vuurwapens, vijf tasers, een lasergrave­ermachine voor het maken van valse containerz­egels, encryptiet­elefoons, 125.000 euro cash, twee auto’s en twee tabletteer­machines in beslag genomen. Op hetzelfde moment doorzocht het Recherche Samenwerki­ngsteam (RST) van de politie op Curaçao de hotelkamer van een verdachte. Daarbij zijn digitale gegevensdr­agers gevonden, maar is niemand aangehoude­n.

De politie kreeg bij de actie ondersteun­ing van de FIOD, de belastingd­ienst en Defensie. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname