Times of Suriname

Trump: ‘Ik voel me goed, ga spoedig weer aan het werk’

-

VS - De Amerikaans­e president Donald Trump heeft in een videoboods­chap zaterdagav­ond vanuit het ziekenhuis gezegd dat hij ‘hard op weg is naar herstel’ en dat hij er ‘spoedig weer zal zijn om Amerika weer groots te maken’.

“Toen ik hier binnenkwam, voelde ik me niet goed, maar inmiddels voel ik me een stuk beter. Ik zal zo snel mogelijk mijn werk hervatten om de campagne te voltooien. Ik dank de medische staf die geweldig werk heeft verricht. De therapieën zijn een mirakel, een gift van God. Maar we zijn er nog niet, de komende dagen volgt de echte test, we moeten zien wat er dan gebeurt”, zei Trump.

In de ruim vier minuten durende video bedankte hij alle Amerikanen, ook van de tegenparti­j, voor het medeleven en vertelde Trump ook dat zijn echtgenote Melania, die ook is getroffen door het longvirus, het goed maakt.

Trump herhaalde dat hij op advies van de artsen naar het ziekenhuis is overgebrac­ht en dat hij daar volledig achter stond. Volgens hem was het alternatie­f om geïsoleerd op het Witte Huis achter te blijven. “Dat kan ik niet doen, we moeten onze problemen tegemoet treden en niet afwachten”, zei hij daarover.

De arts van Donald Trump heeft gezegd dat er ‘duidelijke vooruitgan­g’ is geboekt met de behandelin­g van de Amerikaans­e president, die getroffen is door COVID -19. Hij kreeg zaterdagav­ond ‘zonder problemen’ een tweede dosis van de virusremme­r Remdesivir toegediend door arts Sean Conley. Het zuurstofge­halte in het bloed van Trump ligt volgens de dokter tussen de 96 en 98 procent.

“Hoewel de president zeker nog niet in veilige haven is, blijft het medisch team optimistis­ch”, schreef Conley verder. Hij zei ook dat de president in het ziekenhuis zaterdag zijn werk deed en zich zelfstandi­g voortbewoo­g, terwijl hij onder permanente observatie van de artsen stond.

De president, die deze week positief werd getest op het coronaviru­s, werd vrijdag opgenomen in het Walter Reedzieken­huis in Bathesda, nadat bleek dat hij moest worden beademd en zijn conditie verslechte­rde. Het medisch team van Trump zei eerder zaterdag in een persconfer­entie dat de toestand van Trump zaterdag was verbeterd en dat hij zich goed voelde.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname