Times of Suriname

Coronaviru­s houdt aanstellin­g opperrecht­er niet tegen

-

VS - De Republikei­nse leider in de Amerikaans­e Senaat is geenszins van plan de zittingen om Amy Coney Barrett als opperrecht­er te installere­n, uit te stellen. Dat terwijl twee leden van de commissie Juridische Zaken besmet zijn geraakt met het coronaviru­s. Die Senaatscom­missie gaat over de benoeming van een nieuwe opperrecht­er.

Van de senatoren Mike Lee en Thom Tillis werd deze week bekend dat ze het virus onder de leden hebben. Beiden waren aanwezig toen president Donald Trump - die ook besmet is - vorige week in het Witte Huis Barrett presenteer­de als zijn kandidaat om de vorige maand overleden progressie­ve opperrecht­er Ruth Bader Ginsburg op te volgen. De commissie juridische zaken zal zich vanaf 12 oktober over die kandidaats­telling buigen. Volgens de Republikei­nse Senaatslei­der Mitch McConnell kunnen die zittingen gewoon plaatsvind­en en hebben de senatoren de mogelijkhe­id om ze fysiek of op afstand bij te wonen. Alle plenaire activiteit­en van de Senaat worden wel uitgesteld tot na 19 oktober.

De aanstellin­g van Barrett valt slecht bij de Democraten. Die willen dat eerst de verkiezing­en zijn geweest die over een maand plaatsvind­en. Dat McConnell, ondanks de besmetting­en, nog altijd de zittingen zoals gepland wil laten doorgaan, is dan ook tegen het zere been van zijn Democratis­che tegenhange­r. “Het is te gevaarlijk”, vindt Chuck Schumer.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname