Times of Suriname

Everton dendert door

- James Rodriguez van Everton wordt nauw in de gaten gehouden door een verdediger. (Foto: AD)

VOETBAL - Everton bond ook Brighton & Hove Albion aan de zegekar. De ploeg van Carlo Ancelotti won dankzij een James Rodriguez op Goodison Park met 4-1 en pakte voorlopig de koppositie in de Premier League. Everton, de ploeg in vorm, tegen middenmote­r Brighton. Het verschil in vorm drukte zich ook uit op het veld. Na een kwartier opende Dominic Calvert-Lewin de score met zijn zesde treffer van het seizoen. Maar Neal Maupay tekende vlak voor rust voor de gelijkmake­r na een fout van Jordan Pickford. Alsnog zocht Everton met een voorsprong de kleedkamer­s op, nadat Yerry Mina een vrije trap van James Rodriguez tegen de touwen kopte.

Ook in het tweede bedrijf vertolkte James een hoofdrol bij de thuisploeg door de 3-1 en 4-1 op het scorebord te zetten. Deed Brighton, waar Joël Veltman inviel, dan helemaal niets meer terug? Jawel, in blessureti­jd pegelde Yves Bissouma snoeihard van afstand raak en bepaalde zo de eindstand op 4-2. Maar de zege van Everton kwam nooit in gevaar en zo pakte de ploeg van Ancelotti de koppositie.

Newcastle

United

boekte in eigen huis een verdiende 3-1 zege op het geplaagde Burnley. Met de tweede zege van het seizoen staat Newcastle momenteel knap zesde. Allan Saint-Maximin opende na een kwartier de score en zag ploeggenoo­t Callum Wilson het duel beslissen. Daar kon de tegentreff­er van Burnleymid­denvelder Ashley Westwood niets aan veranderen. (AD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname