Times of Suriname

Real Madrid gaat aan kop

- Marco Asensio (l) van Real Madrid probeert de bal onder controle te krijgen, terwijl hij gehinderd wordt door een verdediger. (Foto: AD)

VOETBAL - Real Madrid heeft de koppositie in LaLiga gegrepen. Het team van trainer Zinédine Zidane boekte zondag ten koste van Levante de derde overwinnin­g op rij, al ging het de regerende landskampi­oen van Spanje wederom moeizaam af: 0-2. Door de zege komt Real Madrid op tien punten uit vier duels.

Real Madrid ging met een minimale voorsprong de rust in. De ploeg van Zidane was duidelijk het heersende team in de eerste 45 minuten en toonde ambitie in de laatste meters. Een doelpunt na een kwartier spelen zorgde voor het klassenver­schil in de eerste helft. Na een corner van Luka Modric vanaf rechts werkte Levante de bal niet goed weg. Vinícius Júnior pikte de bal op aan de linkerkant van het strafschop­gebied en kreeg alle ruimte om de bal buiten het bereik van Aitor Fernández in de hoek te plaatsen: 0-1.

Levante zat niet lekker in de wedstrijd, maar de thuisploeg was na een half uur spelen heel dicht bij een gelijkmake­r. Na een corner eindigde een kopbal van Nikola Vukcevic bovenop de lat boven Thibaut Courtois.

Vijf minuten later had Karim Benzema bij de tweede paal de 0-2 op zijn schoen, maar hij kon de uitstekend­e voorzet van Casemiro niet verzilvere­n. Enkele minuten na de onderbreki­ng in Valencia was de Fransman opnieuw onnauwkeur­ig in de afwerking. Modric veroverde de bal op het juiste moment en zag hoe een schot van Benzema vervolgens tegen de paal ging. Het duel ging op en neer, met een goede kans voor Vinícius Júnior maar ook Levante liet zich niet onbetuigd. Courtois moest zijn best doen om een hard schot van Enis Bardhi te stoppen en daarna kon hij in extremis nog een door Casemiro van richting veranderde poging keren. Een doelpunt van Sergio Ramos werd wegens buitenspel afgekeurd, maar verder bleef Levante voor het meeste gevaar zorgen.

Courtois keerde een inzet van Carlos Clerc van dichtbij en daarna had hij moeite met een schot van Bardhi. Ook in de vijf minuten extra tijd slaagde Levante er echter niet in om de Belg te passeren en het was uiteindeli­jk toch Benzema die zijn doelpunt meepikte. Hij ontdeed zich van José Campaña en passeerde Aitor: 0-2. (VP)