Times of Suriname

Riedewald hard ten onder met Crystal Palace

-

VOETBAL – Jaїro Riedewald, die op de radar staat van bondscoach Dean Gorré om de Surinaamse voetbalsel­ectie te komen versterken, is zaterdag met Crystal Palace hard ten onder gegaan in de Premier League tegen Chelsea. Na een 0-0 ruststand verloor de ploeg van Riedewald met 0-4 op Stamford Bridge.

Riedewald begon op de bank en zag zijn ploeggenot­en in de eerste helft een goede wedstrijd spelen. Crystal Palace hield Chelsea van zich af en kreeg enkele halve kansen, maar doelpunten bleven uit. Ook de formatie van Frank Lampard wist niet tot scoren te komen; hierdoor gingen de partijen de rust in met een 0-0 score.

Crystal Palace kende een valse start aan de tweede helft en kwam al heel vroeg op achterstan­d, nadat Ben Chilwell in de 50ste minuut de openingstr­effer maakte: 1-0. Chelsea had de smaak te pakken en ging verder met aanvallen. In de 66ste minuut werd de voorsprong verdubbeld door Kurt Zouma, die van dichtbij het leder in de touwen kopte na een perfecte pass van Chilwell. Het wilde niet vlotten bij Crystal Palace en de coach greep in. In de 67ste minuut werd James McCarthy vervangen door Luka Milivojevi­c en in de 72ste minuut kwam Riedewald in het spel in plaats van James McArthur. Riedewald deed flink mee en gaf enkele gevaarlijk­e steekpasse­s, maar een eindproduc­t bleef uit. In de laatste tien minuten liep Chelsea uit naar 4-0 door twee doelpunten van Jorginho. Hierdoor leed de ploeg van Riedewald de tweede nederlaag van de competitie en blijft steken op 6 punten uit 4 duels. Chelsea komt op 7 punten uit 4 partijen.