Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1999 - Bij een spoorwegon­geval bij Ladbroke Grove, een wijk van Londen, komen 31 mensen om het leven.

2004 - Een ongeval in een vuurwerkfa­briek in de regio Guangxi in het zuiden van China eist 27 doden.

Politiek

1910 - Portugal wordt een republiek na een coup tegen koning Emanuel II.

1992 - De voormalige rebellenbe­weging UNITA trekt haar militaire eenheden terug uit het Angolese regeringsl­eger en eist een herziening van de uitslag van de parlements- en presidents­verkiezing­en.

Wetenschap en technologi­e

1936 - Totstandko­ming van de eerste communicat­ie via coax-kabel, tussen New York en Philadelph­ia.

1948 - De Internatio­nal Union for Conservati­on of Nature and

Natural Resources (IUCN), de internatio­nale unie voor natuurbesc­herming, wordt opgericht.

Geboren

1975 - Kate Winslet

Kate Elizabeth Winslet (Reading (Berkshire), 5 oktober 1975) is een Britse actrice. Ze kreeg voor haar hoofdrol in The Reader in 2009 een Oscar. Daarnaast werden haar meer dan 70 andere filmprijze­n toegekend, waaronder Golden Globes voor Revolution­ary Road, The Reader, Mildred Pierce en Steve Jobs, BAFTA Awards voor Sense and Sensibilit­y, The Reader en Steve Jobs en European Film Awards voor Iris en Titanic. Winslet is sinds de opnames van Titanic goed bevriend met acteur Leonardo DiCaprio. Ze is drie keer getrouwd geweest en heeft drie kinderen. (Foto: Emmy Awards)

1983 - Jesse Eisenberg

Jesse Adam Eisenberg (New York, 5 oktober 1983) is een Amerikaans­e acteur. Hij werd in 2011 genomineer­d voor onder meer een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA Award voor zijn rol als Mark Zuckerberg in de biografisc­he dramafilm The Social Network. Eisenberg maakte in 2001 zijn acteerdebu­ut als Eric Dobbs in de televisief­ilm Lightning: Fire from the Sky en was een jaar later voor het eerst te zien op het grote scherm, als Nick in Roger Dodger, Now You See Me deel 1 en 2 en Zombieland deel 1 en 2 zijn bekende films waarin hij ook heeft gespeeld. Eisenberg is getrouwd en heeft een zoon. (Foto: Vulture)

Kate Winslet

Jesse Eisenberg

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname