Times of Suriname

Stichting Rupsje Regenboog doneert duizend boeken COVID-19 aan ROS

-

PARAMARIBO – De stichting Rupsje Regenboog onder leiding van Indra Hu, heeft 1000 informatie­boeken over COVID-19 gedoneerd aan het Ministerie van Regionale Ontwikkeli­ng en Sport (ROS). Dit vond plaats op het hoofdkanto­or van ROS. De informatie­boeken die op een kindvriend­elijke manier geschreven zijn met bij behorende plaatjes, werden in ontvangst genomen door minister Gracia Emanuel van ROS.

Indra Hu is auteur van onder andere bekende jeugdboeke­n. Ze geeft aan dat het heel belangrijk is dat deze informatie op een kindvriend­elijke manier aan de jongeren wordt doorgegeve­n. Het is volgens haar ook belangrijk dat de kinderen onder andere op hun manier te weten komen wat COVID-19 is, waarom al de maatregele­n er zijn en waarom er sprake is van een nieuwe normaal.

De 1000 boeken zullen via minister Emanuel de verschille­nde districtsc­ommissaris­sen bereiken, zodat zij samen met hun personeel de boeken aan de jeugd overhandig­en in de gekozen districten. Het gaat in deze om Coronie, Nickerie, Saramacca, Marowijne en Commewijne, omdat deze districten een beetje veraf liggen.

Minister Emanuel vindt deze donatie geweldig. Op deze manier kunnen de jongeren van de verre districten ook op een kindvriend­elijke manier de COVID-19-informatie krijgen. “Het is van belang dat alle kinderen weten om te gaan met de voorgeschr­even maatregele­n. Ik vind het heel goed omdat COVID-19, een virus is waarmee eenieder te maken heeft. Het gaat heel snel en als eenieder de informatie tot zijn eigen kan maken, kan voorkomen worden dat het virus zich gaat verspreide­n.” Het ministerie doet er alles aan om de boeken spoedig te distribuer­en, zodat de kinderen voorzien worden van de belangrijk­e informatie.

 ??  ?? Indra Hu (r) overhandig­t een COVID-19-boek aan minister Gracia Emanuel van ROS.
Indra Hu (r) overhandig­t een COVID-19-boek aan minister Gracia Emanuel van ROS.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname