Times of Suriname

Geheime ‘man cave’ ontdekt in Grand Central Station in New York: drie personeels­leden geschorst

-

Ze hadden aan alles gedacht: een frigo met bier, een grote flat screentv, matrassen en opbergbedd­en. Allemaal netjes ondergebra­cht in een opslagruim­te onder het platform van het befaamde Grand Central Station in Manhattan. Maar de heuse ‘man cave’ werd ontdekt. Drie personeels­leden van de New Yorkse metro zijn nu geschorst zonder wedde. De drie kerels gebruikten de man cave om “er wat rond te hangen, dronken te worden en te feesten”, aldus de inspecteur-generaal van de Metropolit­an Transit

Authority (MTA), Carolyn Pokorny. De speelkamer voor volwassene­n was een opslagruim­te onder een van de tientallen sporen die door Grand Central lopen - spoor 114 voor de liefhebber­s. De verpozings­plek werd al in februari ontdekt na een anonieme klacht via e-mail. “Menig New Yorker heeft al gefantasee­rd over zich terugtrekk­en met een koud biertje in een eersteklas stuk onroerend goed in Manhattan - vooral eentje zo dicht bij goed transport”, aldus een laconieke Pokorny. “Maar weinigen zouden het lef hebben om een geheime kamer onder Grand Central Terminal in te palmen.”

Volgens de brandweer stond de kamer blijkbaar op geen enkel plan van het iconische treinstati­on en waren er ‘behoorlijk wat’ veiligheid­sproblemen. Managers die in het station werkten wisten niet eens af van het bestaan van dat gedeelte van het indrukwekk­ende gebouw.

Naast de al genoemde basisvoorz­ieningen vonden de speurders ook airco, een microgolfo­ven, fitnesstoe­stellen en een streamings­apparaat aan de tv. Er was ook bewijsmate­riaal dat drie personeels­leden kon linken aan de verborgen maar ‘niet-toegestane ontspannin­gsruimte’. Het ging om drie klusjesman­nen, die allemaal ontkenden dat ze gebruik maakten van de kamer, maar daar hechtte de inspecteur-generaal geen geloof aan. De drie werden geschorst zonder loon. Het verslag over de feiten stuurt aan op ontslag van het trio. Nog volgens dat rapport zal het bestuur nu een volledige inventaris van alle kamers in de terminal maken. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname