Times of Suriname

Vanaf maandag staatsverv­oer

-

PARAMARIBO - De bussen aangeslote­n bij het Nationaal Vervoersbe­drijf (NVB), zullen naar zeggen van Iwan Woon, ondervoorz­itter van de Organisati­e van Bus- en Boothouder­s in Suriname (OBS), vanaf maandag weer rijden.

Hij legt uit dat deze week een deel van de achterstal­lige betaling zal worden uitbetaald aan de bushouders en dat de dienst naar de samenlevin­g alvast geleverd zal worden, waarna verdere gesprekken volgen met de minister van Transport, Communicat­ie & Toerisme (TCT) over de aanpassing van de subsidie. Dit omdat de huidige subsidie is achterhaal­d door de koersaanpa­ssing en stijging van de benzinepri­jzen.

Woon zegt dat indien de bussen weer rijden, het vervoeren van het verplegend personeel dan overdag komt weg te vallen. Dit vanwege het feit dat de bussen hun eigen trajecten moeten onderhoude­n. “De mensen kunnen dan gebruikmak­en van de particulie­re bussen of de NVB-bussen om naar het werk te gaan. Alleen de verpleegst­ers die in de avond werken, zullen nog vervoerd worden.”

Het stadstarie­f dat gehanteerd zal worden voor het openbaar vervoer is al bekend. Woon geeft aan dat er al een overeenste­mming is bereikt over de prijs van een stadsrit. Deze wordt verhoogd van SRD 0,85 naar SRD 2,50. De overige tarieven van de verschille­nde trajecten zullen hiervan afgeleid worden. De bussen en de boten aangeslote­n bij het NVB liggen sinds 21 maart stil.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname