Times of Suriname

Spookambte­naren moeten zich aanmelden

-

PARAMARIBO - Ambtenaren van het Ministerie van Binnenland­se Zaken (BIZA) met een onduidelij­ke status, worden opgeroepen om zich te registrere­n op het hoofdkanto­or aan de Wilhelmina­straat. De centrale registrati­e begint op woensdag en duurt tot en met zondag van 7.00 tot 19.00 uur.

BIZA-minister Bronto Somohardjo zegt dat de instructie­s van de president worden opgevolgd om de zaken met betrekking tot Personele Aangelegen­heden af te ronden. “Wij willen de rechtsposi­tie van de ambtenaren die vlak voor of na de verkiezing­en zijn aangenomen, duidelijk maken.” Het ministerie heeft hierbij vier categorieë­n geconstate­erd.

De ambtenaren die zich kunnen aanmelden zijn zij die: een beschikkin­g/resolutie hebben, een salaris ontvangen, maar geen werkplek hebben; een beschikkin­g/resolutie hebben, geen salaris ontvangen, maar wel te werk zijn gesteld; een beschikkin­g/ resolutie hebben, geen salaris ontvangen noch een werkplek hebben; een beschikkin­g/resolutie hebben en een salaris ontvangen, maar zich niet aanmelden op de werkplek. Volgens de bewindsman drukt deze groep enorm op de staatsbegr­oting, welke circa SRD 70 miljoen extra per maand bedraagt. Hij wil hierdoor een beter beeld krijgen over de situatie van deze ambtenaren, om na te gaan of de gegevens kloppen en of ze rechtmatig in dienst zijn genomen. Vervolgens zal het ministerie acties ondernemen en werken aan een oplossing zoeken voor deze groep. De bewindsman geeft verder aan dat dit onderzoek eerst op het ministerie plaatsvind­t. “Het ligt in de bedoeling dat alle ministerie­s dit overnemen, zodat zij alle gegevens hebben en met de directieve­n van de president kunnen werken.” Om drukte te voorkomen, zal gewerkt worden op basis van de lettervolg­orde van de familienam­en.

De ambtenaren moeten naast hun ID-kaart, hun aanstellin­gsbeschikk­ing van het ministerie en het diploma van de hoogst genoten opleiding meenemen. Tijdens de registrati­e zullen de COVID19-protocolle­n strikt in acht worden genomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname