Times of Suriname

Personeel NV Luchthaven­beheer voerde sitdownact­ie

-

PARAMARIBO - Het personeel van de NV Luchthaven­beheer heeft gisteren een sitdownact­ie gevoerd. Lloyd Read, voorzitter van de Bond Personeel in dienst van de NV Luchthaven­beheer (BPLB), legt uit dat het personeel middels de sitdownact­ie aandacht wil vragen voor de mededeling die het maandag heeft ontvangen.

In de mededeling die de directie gestuurd heeft naar de medewerker­s, zijn er een aantal zaken aangegeven. Zo is aangegeven, dat zij voorlopig geen machtiging zullen krijgen. Ook zullen zij geen verklaring zoals werkgevers verklaring­en ontvangen en geen garantiebr­ieven voor bijvoorbee­ld een consult aan de tandarts of opticien. Naar zeggen van de bondsvoorz­itter heeft het bedrijf deze maatregele­n genomen omdat het vanwege de COVID19-pandemie

met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen, om de operatione­le kosten te dekken, waardoor het niet in staat is extra uitgaven te maken.

De medewerker­s willen met de sitdownact­ie hun stem laten horen, dat zij het niet eens zijn met deze maatregele­n. De vakbondsma­n deelt mee dat indien het bedrijf geen werkgevers­verklaring geeft aan de medewerker­s, zij ook niet in staat zullen zijn om bijvoorbee­ld een lening nemen bij de bank.

te

Er is een brief gericht naar de directeur van de NV Luchthaven­beheer, waarin de bond aan de directie vraagt om terug te koppelen met hem zoals eerder was afgesproke­n. De bond hoopt voor het eind van deze week een reactie krijgt van de directeur. “Indien we deze week niets horen, kan de situatie gaan veranderen want de mensen hebben het werk hervat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname