Times of Suriname

Gerenoveer­de loopbrug oud-veerplein Meerzorg opengestel­d

-

PARAMARIBO - De loopbrug bij het oud-veerplein op Meerzorg is maandag opgeleverd, nadat zij een grondige renovatie heeft ondergaan. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken geeft aan dat de rehabilita­tie van essentieel belang is geweest. Het initiatief kwam meteen nadat de bewindsman onlangs een bezoek bracht aan de locatie, samen met de presidenti­ële delegatie. Deze delegatie bestond naast de president en vicepresid­ent ook uit de districtsc­ommissaris van Commewijne. De spoedige aanpak heeft zondermeer ook te maken gehad met de herstart van de scholen.

“Het gaat om honderden tot duizenden personen die dagelijks gebruikmak­en van de loopbrug; zowel scholieren alsook de werkende klasse kiezen voor de brug om eerder en op tijd op de plaats van bestemming te zijn, na de oversteek per boot te hebben gemaakt”, aldus de OWminister. Hij is van plan om een beroep te doen op de regering om een wijziging te brengen in de begroting door twee scholen, waarvan een in aanbouw is en de andere nog gebouwd moet worden, prioriteit te geven. Hierdoor kan de regering de scholieren tegemoetko­men door de kosten te besparen. De bewindsman laat optekenen dat de rehabilita­tie van de loopbrug een bijdrage is van verschille­nde partners. Naast het Ministerie van Openbare Werken (OW) en het districtsc­ommissaria­at zijn de plaatselij­ke ondernemer­s met het benodigde materiaal en mankracht ingekomen. Dit kleinschal­ige project is op deze bijzondere manier uitgevoerd.

Elfes Karsono, OWcoördina­tor in het district, zei desgevraag­d dat de 30 jaar oude loopbrug haar nut heeft bewezen aan de bevolking van Commewijne. De brug is belangrijk voor de boothouder­s die dagelijks passagiers vervoeren, omdat het de kortste route is om Paramaribo te bereiken. Verder zorgt het ook voor een stukje werkgelege­nheid voor de boothouder­s. Karsono geeft aan dat de samenwerki­ng tussen de medewerker­s van OW en het districtsc­ommissaria­at tijdens de werkzaamhe­den goed was. Ook de boothouder­s hielpen mee bij de renovatie, waaronder het fysiek ondersteun­en bij het onder andere vervoeren en dragen van de nodige materialen die dienden voor het herstel van de loopbrug. De OW-coördinato­r doet ten slotte een dringend beroep op de bevolking om in deze crisistijd netjes en zuinig om te gaan met de infrastruc­turele werken, zodat deze langere tijd meekunnen.

 ??  ?? Minister Riad Nurmohamed en districtsc­ommissaris Mohamedsaf­iek Radjab van Commewijne op de gerenoveer­de loopbrug.
Minister Riad Nurmohamed en districtsc­ommissaris Mohamedsaf­iek Radjab van Commewijne op de gerenoveer­de loopbrug.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname