Times of Suriname

“Pas in dienst getreden ambtenaren hebben zich laten misbruiken voor politieke doeleinden”

President Santokhi:

-

NICKERIE - Al de zaken van de ambtenaren die voor en na de verkiezing­en van 25 mei aan het werk zijn gekomen worden onderzocht. “Alles wat richtig is gegaan, komt in het systeem.” Die garantie geeft president Chan Santokhi. De president vertelt dat er in die groep ook mensen zijn die voldoen aan de functie-inhoud. “We gaan het bekijken, maar alles wat niet goed is, gaan we dan nader met de doelgroep bespreken”, verzekert de president.

Het mag volgens Santokhi niet zo zijn dat mensen gaan denken dat het gaat om willekeur. Het is op basis van weloverwog­en besluit geweest nadat de presidenti­ele commissie goed advies hieromtren­t formuleert. Er is een brief uitgegaan van de president op basis van aanbevelin­gen van de presidenti­ële commissie Personeels Aangelegen­heden die bijkans twee maanden geleden is geïnstalle­erd om alle misstanden te onderzoeke­n met betrekking tot aantrekken van personeel, dubieuze bevorderin­gen en benoeminge­n en wurgcontra­cten. Volgens Santokhi heeft deze commissie reeds tal van aanbevelin­gen gedaan die de regering heeft overgenome­n. Een is de personeels­stop en ook dat alle missiven waarvan er geen onderligge­nde stukken zijn, worden aangehoude­n.

Een derde aanbevelin­g is om onderzoek te verrichten naar de stukken van tal van personen die in dienst zijn genomen of die wel in orde zijn of niet. Santokhi zei dat de regering bezig is te evalueren en dat er geen onzekerhei­d hoeft te zijn bij die doelgroep. “Die doelgroep heeft zich laten misbruiken voor politieke doeleinden”, zegt het staatshoof­d. AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname